מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עוגיות הבישקוטי של אביבה

בישקוטי היא העוגייה המושלמת ליד הקפה. היא ארוכה ונוחה לטבילה, היא יציבה ולא מתפוררת בפנים, והיא בעיקר טעימה באופן שיגרום לכם להתחיל את היום על רגל ימין

פורסם:
עוגיות בישקוטי של אביבה
עוגיות בישקוטי של אביבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

בישקוטיהיא עוגייה עם אין ספור אפשרויות משחק. אפשר לפוצץ אותה באגוזים, פירות יבשים ואפילו שוקולד - אבל הפעם החלטתי ללכת על גרסה שקטה יחסית, בטעם קפה ואגוזי פקאן, שהכי כיף בעולם לטבול בכוס הקפה של הבוקר או אחר הצהריים. יתרון נוסף של העוגיות האלה - הן יכולות להחזיק חודש שלם בקופסה אטומה. עכשיו רק נראה אתכם לא מחסלים אותן קודם.

עוגיות בישקוטי של אביבה
הבישקוטי של אביבה. מי מכין קפה?|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים:
220 גרם קמח (כוס וחצי ועוד כף)
160 גרם סוכר (שלושת-רבעי כוס ועוד כף שטוחה)
חצי כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
כף גדושה של אבקת קפה נמס
שקית סוכר וניל
60 גרם חמאה, רכה
2 ביצים
150 גרם אגוזי פקאן, חתוכים גס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח, קפה וסוכר וניל. מוסיפים את החמאה הרכה ואת הביצים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכיוון שהבצק דביק רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה, אבל אפשר גם לערבב ידנית.

2. בעזרת כף מעבירים חצי מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרטיבים מעט את הידיים ומעצבים את התערובת למלבן בגובה 1.5 ס"מ וברוחב 7 ס"מ. חוזרים על הפעולה גם עם החצי השני של הבצק.

3. אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מוציאים ומניחים לצינון ל-20 דקות.

4. פורסים את הכיכר בסכין משוננת לפרוסות של 1 ס"מ, ומסדרים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.

5. מחזירים את העוגיות לתנור ל-15 דקות, הופכים אותן ואופים 15 דקות נוספות.

* העוגיות נשמרות בקופסה סגורה עד חודש.