לילי שאלה: בכל פעם שאני מכינה עוגת גבינה היא נופלת לי (אחרי האפייה). חלקים ממנה נפוחים וחלקים צונחים, ותמיד יש "סדקים". מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?

עוגת גבינה ושוקלד לבן רכה - אחרי אפייה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה אנחנו רוצים את עוגת הגבינה שלנו! שלמה ויפה! | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

קודם כל אני רוצה לנחם אותך, ולספר לך שגם לי עוגות הגבינה היו צונחות. אחת השיטות להימנע מזה היא לקרר את העוגה בתוך התנור, ולא להוציא אותה ישר לשיש. טיפ נוסף הוא לא לפתוח את התנור במהלך האפייה, וטיפ אחרון, שאני באופן אישי לא ניסיתי, הוא להניח בתחתית התנור סיר קטן עם מים, ולאפות את העוגה בסביבה של אדים.

>> הרשו לנו להמליץ גם על מדריך עוגות הגבינה שלנו

אביגיל שאלה: מה ההבדל בין הקצפות למיניהן (ריץ', שמנת מתוקה, בסיס להכנת קצפת(?

ההבדל בין שמנת מתוקה לשמנת ריץ' או כל שמנת פרווה אחרת הוא שהשמנת הרגילה היא חלבית, והפרווה היא על בסיס צמחי. בנוסף, השמנות הפרווה הנמכרות בארץ הן כבר ממותקות, בניגוד לשמנות הרגילות. לגבי בסיס להכנת קצפת – בדרך כלל זה מגיע עם הוראות יצרן, אבל בעיניי זה הרבה פחות טעים משמנת מתוקה רגילה.

כלל מאוד חשוב בהקצפה הוא שהשמנת תהיה קרה, וכלל שני – לא להקציף יותר מדי, כי אז הקצפת תהפוך לכם לחמאה. כמו כן, חשוב להשתמש רק בשמנות להקצפה, ולא בשמנות לבישול שבהן יש פחות אחוזי שומן, והן לא מקציפות טוב.

רצוי להקציף בעזרת מיקסר, כי זה מאוד מקצר תהליכים. אם אין מיקסר אפשר להשתמש במטרפה, אבל זה דורש המון סבלנות וכוח בידיים.

מירב שאלה: למה החלות שאני מכינה בבית נקרעות לי, בעיקר בחיבורי הצמה?

הרבה פעמים חלה נקרעת בתנור בגלל שהיא לא תפחה מספיר זמן. במקרה כזה החום של התנור גורם לה לתפוח מהר מדי, ואז היא נקרעת. הפתרון: אחרי שאת קולעת את החלות תני להן עוד חצי שעה של התפחה מחוץ לתנור, ורק אז הברישי בביצה טרופה. טיפ נוסף: תמיד לאפות את החלות במרכז התנור.

חלות 2 (צילום: דן-יה שוורץ)
תנו מספיק זמן תפיחה, והחלות לא ייקרעו | צילום: דן-יה שוורץ

מעריץ שאל: למה העוגיות המלוחות שאני מכין בבית אף פעם לא יוצאות קריספיות כמו של עבאדי?

יכולות להיות לזה כמה סיבות: דבר ראשון, יכול להיות שהמתכון שאתה עובד איתו לא מספיק טוב. דבר שני, יכול להיות שאתה לא אופה את העוגיות מספיק זמן – חשוב להשאיר אותן בתנור עד שהן מזהיבות, ולא פחות. דבר שלישי ואחרון, אם העוגיות עשויות מבצק פריך חשוב שתקרר אותן חצי שעה עד שעה לפני האפייה, כי בזמן הלישה כפות הידיים מחממות את החמאה שבבצק, וזה יכול לפגום בפריכות.

>> מתכון בדוק לעוגיות עבאדי ביתיות

רחלי שאלה: כשאני מכינה פאי הבצק תמיד תופח לי מעבר למה שהוא אמור. מה לעשות כדי שזה לא יקרה?

לפני הכניסה לתנור דקרי את הבצק במזלג – זה יפריע לו לתפוח. אני עושה את הפעולה הזאת גם באפייה עיוורת וגם באפייה עם מילוי.

גם לכם יש שאלות לאביבה? טקבקו אותן!

>> את הגלידות של אביבה כבר הכנתם?
>> הנה כל המתכונים מהתכנית האחרונה של מאסטר שף (כן, כולל הפירה המהמם של רופא הנשים)