מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

רוגלך נוטלה מהירים

מאפים מתוקים וטעימים שמכינים בקלי קלות תמיד מדברים אלינו, אבל כאלה שמצריכים 5 מרכיבים בלבד ובקושי חצי שעה של הכנה? אותם אנחנו כבר מאמצים לחיים ומעבירים הלאה. בבקשה: רוגלך פריכים מעולים בכלום עבודה

|mako אוכל| פורסם08:00
רוגלך (צילום: By Dafna A.meron)
צילום: By Dafna A.meron

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 חבילת ריבועי בצק עלים
  • 1 צנצנת נוטלה קטנה
  • חופן שוקולד צ'יפס
  • חופן שבבי שקדים
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

1מפשירים את ריבועי הבצק כמה שעות במקרר, עד שהם רכים וגמישים.

2מחממים תנור ל-170 מעלות.

מתכונים לראש השנה

3חותכים כל ריבוע בצק לשני משולשים, מורחים עליהם שכבה דקה של נוטלה ומפזרים כמה שוקולד צ'יפס ושבבי שקדים בודדים.

4מגלגלים את משולשי הבצק לצורה של רוגלך ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהקצה פונה כלפי מטה. שומרים על רווחים בין הרוגלך, כי הם יגדלו בהרבה באפייה.

5טורפים את הביצה בקערה קטנה ומברישים את הרוגלך.

6אופים כ-15 דקות, עד שהרוגלך זהובים, ומגישים.

* לגיוון: ניתן להשתמש בריבועי הבצק ללא חיתוך למשולשים (ראו תמונה למטה), ניתן להכין את הרוגלך מיריעה גדולה של בצק עלים ואפילו מבצק מלאווח קפוא.

רוגלך נוטלה מהיריםככה הם נראים כשלא חוצים את ריבועי הבצק|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il