אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

עוגת סופלה שוקולד

אין בה קמח, ומה שכן יש בה זה הרבה שוקולד והמון בועות אוויר קטנטנות ומענגות, כפי שהייתם מצפים מסופלה. במקום קינוחים אישיים - סופלה אחד גדול לכולם

|אוכל טוב, mako| פורסם07:14
עוגת סופלה שוקולד (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
Rating:4.573reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 6 כפות סוכר לבן
  • קורט מלח

לגנאש שוקולד מריר:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי מכל שמנת מתוקה (או 30 גרם חמאה\מרגרינה בטעם חמאה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-165 מעלות.

2ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בפולסים במיקרו עד לקבלת מרקם חלק.

3מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלמונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קציפה בהירה יחסית (בערך 5 דקות של הקצפה). מעבירים את הקצף לשוקולד ומקפלים עד לאיחוד.

4שוטפים היטב את קערת המיקסר ואת וו ההקצפה ומנגבים טוב, שלא תישאר רטיבות. מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר וקורט מלח עד לקבלת קצף גבוה, אוורירי, יציב ולבן.

עוגת סופלה שוקולד פרוסהפרוסה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5מאחדים בין תערובת השוקולד לקציפת החלבונים בעדינות בתנועות קיפול (לא יותר מדי - זה בסדר אם יישארו קצת גושים לבנים).

6מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית קוטר 24 משומנת בחמאה ואופים 25 דקות (אפשר להוסיף פנימה הפתעות של שוקולד לבן, קינדר או מה שאוהבים, לא חובה). העוגה נראית רוטטת אחרי האפייה אבל אל דאגה, היא מתייצבת בקירור, אז הישמרו לא לאפות אותה יותר מדי.

7מצננים את העוגה לפחות 3 שעות במקרר.

8מכינים גנאש: ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה או החמאה בפולסים במיקרו עד לקבלת תערובת חלקה. שופכים על העוגה המצוננת לפני ההגשה.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

** ניתן לפזר על העוגה סוכריות או לגרד שוקולד בפומפייה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il