אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

טופי קרמל מלוח

אם אתם אוהבים להרשים, אוהבים סוכריות טופי ו/או מתעלפים מקרמל עם נגיעות של מלח - המתכון הזה הוא בשבילכם. אם אתם לא נמנים עם אף אחת מהקבוצות האלה - אנחנו באמת לא מבינים מה אתם עושים פה (או בכלל)

|mako אוכל| פורסם09:12
סוכריות טופי קרמל ביתיות (צילום: art nick, ShutterStock)
צילום: art nick, ShutterStock
Rating:4.2119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 250 גרם חמאה
  • 2 ורבע כוסות לא דחוסות (450 גרם) סוכר חום
  • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
  • 1 כוס סירופ תירס (קונים בחנויות המתמחות)
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

1מרפדים תבנית אפייה בנייר כסף ומשמנים את נייר הכסף עם מעט מהחמאה.

2במחבת גדולה וכבדה מחממים את החמאה עד שהיא נמסה. מוסיפים את הסוכר, החלב הממותק, סירופ התירס והמלח ומערבבים.

עוד מתכונים ב-5 מרכיבים

3ממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות. הקרמל מוכן כשהטמפרטורה שלו מגיעה ל-120 מעלות. אין לכם מדחום? ממלאים כוס במים קרים ובעזרת כפית מטפטפים טיפה מהקרמל למים הקרים. אם הקרמל הופך לכדור יציב, כזה שאפשר למעוך עם האצבעות, הקרמל מוכן. אם הוא רך מדי, מבשלים עוד כמה דקות ובודקים בכוס המים שוב.

4שופכים בזהירות את הקרמל לתבנית האפייה ומיישרים. מעבירים למקרר לכמה שעות, וכשהקרמל יציב וקשה חותכים לקוביות קטנות. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il