מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

קציצות פרסה וגבינת פטה

הרבה משפחות מצטיידות לקראת פסח במתכונים לקציצות כרישה, עם או בלי בשר טחון. אנחנו מתכננים השנה דווקא על קציצות כרישה חלביות, שאולי לא מתאימות לליל הסדר אבל לכל ימי החג וחול המועד - בהחלט כן. מוזמנים גם

שי-לי ליפא
מתכון לחיסכון
קציצות פרסה וגבינת פטה
קציצות פרסה וגבינת פטה|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
הקישור הועתק

זמן עבודה

חצי שעה

זמן כולל

שעה וחצי

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

חלבי

המרכיבים

טבלת המרות
  • 1 וחצי ק"ג פרסה (משקל נקי) חצויות לאורכן, חתוכות למקטעים ושטופות
  • 200 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת גס
  • 3 ביצים
  • שליש כוס קמח מצה או פירורי לחם כשרים לפסח (לא בפסח: פירורי לחם רגילים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון:

  • שמן חמניות או תירס

להגשה:

  • רבעי לימון

אופן ההכנה

01

מבשלים וטוחנים את הפרסות: שמים את מקטעי הפרסה בסיר גדול עם הרבה מים ומבשלים כ-45 דקות עד שהן רכות מאוד. מסננים את המים, מצננים וסוחטים היטב.

02

טוחנים את הפרסות במעבד מזון, בפולסים קצרים, עד שהן קצוצות גס.

03

מעבירים את הפרסות לקערה, מוסיפים פטה, ביצים וקמח מצה או פירורי לחם, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה כדי שהתערובת תתייצב.

04

יוצרים קציצות ומטגנים: יוצקים שמן בגובה חצי ס"מ למחבת טפלון ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

05

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס"מ ופוחסים לקציצות.

06

מטגנים את הקציצות במשך כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים עם רבעי לימון.

* הקציצות נשמרות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

* לפני ההגשה מחממים כמה דקות בחום של 170 מעלות (או מגישים בטמפרטורת החדר).

מצאתם טעות לשון?