
מעקודההיום שבו הבנו שלא חייבים להיות מרוקאים אסלים בשביל להכין מעקודה היה נקודת ציון קולינרית בחיים שלנו. פשטידת תפוחי אדמה וביצים שמכינים במחבת - כמה פשוט, ככה מהמם![]() צילום: יעל קצב, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לטיגון:
אופן ההכנה:1מגררים את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה וקוצצים את הפטרוזיליה. 2מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעזרת מזלג, עד לקבלת תערובת אחידה. מעקודה - המרכיבים|צילום: יעל קצב, mako אוכל3מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת בינונית (או סיר נון סטיק) עם שוליים גבוהים. 4שופכים פנימה את הבלילה, מכסים במכסה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מבשלים כך 15-20 דקות. 5הופכים את המעקודה: מניחים על המחבת צלחת שטוחה גדולה, והופכים אליה את המעקודה בזהירות. מחליקים את המעקודה מיד בחזרה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות. 6הגשה: ממתינים שהמעקודה תתקרר ותתייצב ורק אז פורסים אותה. שלמה|צילום: יעל קצב, mako אוכליעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים ** המעקודה אפילו יותר טעימה למחרת הכנתה. ** מי שאוהב או רגיל מהבית לטעם של אבקת מרק יכול להוסיף חצי כף עם שאר החומרים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |