אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

קולרבי צלוי

אם יש משהו שכבר למדנו בחיים, זה שכמעט לא קיים ירק שחצי שעה בתנור לא תוציא ממנו את הצדדים הכי טובים שלו. אז ניסינו את זה עם קולרבי, ותקשיבו - יצא אש!

|mako אוכל| פורסם11:18
ירק טעים בתנור (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל
Rating:4.383reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

קולרבי נחשב לבן הפחות פופולרי במשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, כרובית), וחבל - כי לא רק שהוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים וסיבים תזונתיים, הוא גם יכול להפתיע במנעד מרשים של טעמים ומרקמים. לרוב נפגוש את הקולרבי בגרסתו הקראנצ'ית, כשהוא מוגש בסלט טרי או מוחמץ עם שאר ירקות פריכים. עוד גרסה נפוצה שלו היא כחלק ממרק עוף או ירקות, שם הוא עשוי לתעתע ולהתקבל כתפוח אדמה עם טעם משונה.

אבל אם יש משהו שכבר למדנו בחיים, זה שכמעט לא קיים ירק שחצי שעה בתנור לא תוציא ממנו את הצדדים הכי טובים שלו. אז עטפנו פרוסות של קולרבי בשמן זית, הוספנו מלח, פלפל, תימין וקצת דבש, בשביל הצבע, והופתענו לקבל מטבעות זהב עם ניחוח של אדמה, טעם מעודן ומרקם שנמס בפה. מומלץ בחום.

המצרכים :

  • 4 קולרבים בינוניים או גדולים
  • שמן זית
  • סילאן או דבש
  • ענף תימין טרי או חצי כפית תימין יבש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

2מקלפים את הקולרבים בעזרת סכין או קולפן ופורסים לעובי של כ-2 ס"מ.

3מערבבים את פרוסות הקולרבי בקערה עם שמן זית (בנדיבות), מעט מלח גס, פלפל, תימין ודבש.

4מסדרים את הקולרבי בשכבה אחת על תבנית מרופדת אפייה.

5אופים רבע שעה על חום תחתון ועליון, הופכים את הפרוסות ואופים עוד כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות וניתן לנעוץ בהן מזלג בקלות.

תגיות:קולרבי
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il