
קולרבי נחשב לבן הפחות פופולרי במשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, כרובית), וחבל - כי לא רק שהוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים וסיבים תזונתיים, הוא גם יכול להפתיע במנעד מרשים של טעמים ומרקמים. לרוב נפגוש את הקולרבי בגרסתו הקראנצ'ית, כשהוא מוגש בסלט טרי או מוחמץ עם שאר ירקות פריכים. עוד גרסה נפוצה שלו היא כחלק ממרק עוף או ירקות, שם הוא עשוי לתעתע ולהתקבל כתפוח אדמה עם טעם משונה. אבל אם יש משהו שכבר למדנו בחיים, זה שכמעט לא קיים ירק שחצי שעה בתנור לא תוציא ממנו את הצדדים הכי טובים שלו. אז עטפנו פרוסות של קולרבי בשמן זית, הוספנו מלח, פלפל, תימין וקצת דבש, בשביל הצבע, והופתענו לקבל מטבעות זהב עם ניחוח של אדמה, טעם מעודן ומרקם שנמס בפה. מומלץ בחום. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2מקלפים את הקולרבים בעזרת סכין או קולפן ופורסים לעובי של כ-2 ס"מ. 3מערבבים את פרוסות הקולרבי בקערה עם שמן זית (בנדיבות), מעט מלח גס, פלפל, תימין ודבש. 4מסדרים את הקולרבי בשכבה אחת על תבנית מרופדת אפייה. 5אופים רבע שעה על חום תחתון ועליון, הופכים את הפרוסות ואופים עוד כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות וניתן לנעוץ בהן מזלג בקלות. תגיות:קולרבי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |