אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

פסטה שום ב-5 מרכיבים

עדיין מטביעים את הפסטה שלכם ברוטב? הגיע הזמן להתקדם. במקום לשרוף מצרכים ואנרגיה, תנו את הבמה לחומר גלם אחד שיעשה לכם את כל העבודה - שום צלוי. תוספת קטנה של צ'ילי ואתם הופכים לשפים איטלקים ברגע

|mako אוכל| פורסם07:00
פסטה שום (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל
Rating:4.2243reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 ראשי שום
  • 1 כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג ספגטי או פטוצ'יני
  • 1 כף צ'ילי מיובש

אופן ההכנה:

1מכינים שום קונפי (רגע! לא לברוח! זה קל!): מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מפרידים ומקלפים את שיני השום.

3מניחים בסיר מתכת או בתבנית קטנה את המלח ואת שיני השום ויוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים (אפשר להוסיף תימין או תבלין אחר שאוהבים).

4מנמיכים את המעלות ל-100, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי. מומלץ לבדוק כל חצי שעה שהשיניים לא נשרפות.

5כשהשיניים רכות ונמעכות בקלות מוציאים ומצננים (ניתן להכין כמות כפולה ולאחסן בצנצנת לשימושים עתידיים).

שום קונפיבסיס נפלא לכל פסטה|צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

6מכניסים את שיני השום הקלופות, רבע מכמות השמן וקורט מלח למעבד מזון (אם אין לכם, אפשר למעוך במזלג), וטוחנים עד שנוצרת מחית.

7הפסטה:מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים רבע כוס ממי הבישול.

8מערבבים במחבת עמוקה את מחית השום עם מי הבישול ששמרנו.

9מוסיפים את הפסטה לרוטב ומקפיצים יחד במחבת עמוקה או בסיר.

10מפזרים מעט צ'ילי יבש ומגישים.

* אפשר לגרד מעל גבינת פרמזן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il