
המצרכים :
אופן ההכנה:1מכינים שום קונפי (רגע! לא לברוח! זה קל!): מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מפרידים ומקלפים את שיני השום. 3מניחים בסיר מתכת או בתבנית קטנה את המלח ואת שיני השום ויוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים (אפשר להוסיף תימין או תבלין אחר שאוהבים). 4מנמיכים את המעלות ל-100, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי. מומלץ לבדוק כל חצי שעה שהשיניים לא נשרפות. 5כשהשיניים רכות ונמעכות בקלות מוציאים ומצננים (ניתן להכין כמות כפולה ולאחסן בצנצנת לשימושים עתידיים). בסיס נפלא לכל פסטה|צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל6מכניסים את שיני השום הקלופות, רבע מכמות השמן וקורט מלח למעבד מזון (אם אין לכם, אפשר למעוך במזלג), וטוחנים עד שנוצרת מחית. 7הפסטה:מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים רבע כוס ממי הבישול. 8מערבבים במחבת עמוקה את מחית השום עם מי הבישול ששמרנו. 9מוסיפים את הפסטה לרוטב ומקפיצים יחד במחבת עמוקה או בסיר. 10מפזרים מעט צ'ילי יבש ומגישים. * אפשר לגרד מעל גבינת פרמזן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |