
בורקס מצהבפסח הקרוב אין לנו שום כוונה להתגעגע לבורקס - פשוט כי מצאנו את התחליף המושלם. ומי היה מאמין שהוא אפילו יותר פשוט להכנה מהמקור. כאן במילוי פיצה, אבל השמיים הם הגבול![]() צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako |
המצרכים :ל-12 יחידות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מרטיבים את המצות בזרם מים בערך 5 שניות מכל צד ועוטפים במגבת נקייה ל-15-20 דקות, עד שהן מתרככות ואפשר לקפל אותן. 3חותכים כל מצה לארבעה ריבועים. 4מניחים במרכז כל ריבוע מעט רוטב פיצה,גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)צהובה וזיתים. 5מברישים את שולי ריבוע המצה בביצה טרופה, מקפלים לשניים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות (זה בסדר אם יהיו טיפה חורים או רווחים - הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)לא תברח מהמצה בצורה משמעותית). 6מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 7אופים 15-20 דקות, עד הזהבה. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |