
בורקס מצהבפסח הקרוב אין לנו שום כוונה להתגעגע לבורקס - פשוט כי מצאנו את התחליף המושלם. ומי היה מאמין שהוא אפילו יותר פשוט להכנה מהמקור. כאן במילוי פיצה, אבל השמיים הם הגבול![]() צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako |
המצרכים :ל-12 יחידות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מרטיבים את המצות בזרם מים בערך 5 שניות מכל צד ועוטפים במגבת נקייה ל-15-20 דקות, עד שהן מתרככות ואפשר לקפל אותן. 3חותכים כל מצה לארבעה ריבועים. 4מניחים במרכז כל ריבוע מעט רוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים. 5מברישים את שולי ריבוע המצה בביצה טרופה, מקפלים לשניים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות (זה בסדר אם יהיו טיפה חורים או רווחים - הגבינה לא תברח מהמצה בצורה משמעותית). 6מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 7אופים 15-20 דקות, עד הזהבה. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |