אוכל
אוכל

פשטידת ירקות ים תיכונית

איזו פשטידה זורמת, לשבועות ובכלל: רבע שעה עבודה, נוחה מאוד לאילתורים, וגם בגזרת הקלוריות - אין שם המון, ואפשר אפילו פחות. וכל זה לא בא על חשבון הטעם. קנינו

|mako אוכל| פורסם7:02
פשטידת לקט ירקות  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.239reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

קלה לביצוע וקלה מבחינה קלורית. מסוג המתכונים שכדאי להכיר ולאמץ לכל ימות השנה. אפשר להכין עם לקטים אחרים או עם ירק סולן כמו פטריות, תרד או ברוקולי, ואם רוצים אפשר לצמצם בחצי את כמות הקשקבל.

המצרכים :

לתבנית בקוטר 24 ס"מ או פיירקס מלבני של 32X22 ס"מ:

  • 1 שקית (800 גרם) לקט ירקות נורמנדי (כרובית, ברוקולי וגזר)
  • 1 גביע (500 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • ביצה, טרופה

לבסיס ולקראמבל:

  • שני שליש כוס קרוטונים מתובלים, גרוסים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

2חולטים את לקט הירקות במים רותחים לחצי דקה-דקה, מסננים ומצננים.

3מערבבים את הירקות עם יתר החומרים בקערה מלבד הביצה, טועמים, מוודאים שהתיבול מספק, מוסיפים את הביצה ומערבבים.

4מפזרים שליש מכמות הקרוטונים בתחתית התבנית ומשטחים מעליהם את תערובת הירקות והגבינות, מפזרים את יתר הקרוטונים ואופים 20-25 דקות או עד שהכל זהוב יפה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il