מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שיא השחיתות: סופלה כשר לפסח

קינוח תפוזי אוורירי וקציפתי, שמשאיר את הבטן קלילה ושמחה - כאילו לא פסח עכשיו

הקישור הועתק
סופלה תפוזים מוכן
סופלה תפוזים. קינוח קליל ואוורירי, אך מושחת|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

ציוד: 6 תבניות חרס חסינות בקוטר 9 ס"מ

המרכיבים:
תרסיס שמן
אבקת סוכר
30 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
15 גרם אגוזי לוז טחונים ומנופים במסננת
1/2 כוס חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד די גדול
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית קורנפלור
2 חלמונים
2 חלבונים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים במרכזו תבנית תנור ריקה.

2. מרססים את התבניות האישיות בתרסיס השמן, מאבקים באבקת סוכר ומנערים כך שהסוכר יכסה גם את הדפנות. הופכים כדי להיפטר מהעודפים.

3. ממיסים בסיר קטן את החמאה יחד עם הסוכר, האגוזים, החלב, קליפת התפוז והמיץ. מערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע.

4. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים במרץ עד שמסמיך מעט.

5. מצננים מעט ומערבבים פנימה את החלמונים.

6. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלב, ויוצקים לתבניות האישיות.

7. אופים כ- 20 דקות, עד שהסופלה תופח ומשחים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.

סופלה תפוזים לפני האפייה
ככה הוא נראה לפני האפייה. האמת, כבר מגרה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:סופלה כשר לפסח

מצאתם טעות לשון?