טרין גלידת וניל ופקאנים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
הטרין. אל תוותרו על ציפוי האגוזים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: אינגליש קייק מלבנית מרופדת בניילון נצמד

הרכיבים:
2 קופסאות חלב מרוכז
3 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
צביטה של מלח
גרגירים של מקל וניל חצוי, או כפית תמצית וניל אמיתית

לציפוי:
½ כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס

לרוטב ריבת חלב:
1 צנצנת ריבת חלב
½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הגלידה: מבשלים את החלב המרוכז בסיר בינוני מעל אש בינונית בערך 10 דקות, עד שהוא מזהיב ומסמיך מעט. מערבבים כל הזמן.

2. מורידים מהאש, ומוסיפים לסיר את השמנת המתוקה והחלב, בעדינות ובזהירות. מוסיפים את הווניל (גרגירים או תמצית) והמלח, מערבבים ומצננים לחלוטין.

3. שופכים את תערובת הגלידה לתבנית המרופדת בניילון נצמד, מכסים בעוד ניילון נצמד ומכניסים להקפאה ללילה לפחות.

4. מכינים את הרוטב: מחממים במיקרו את ריבת החלב והשמנת המתוקה. מתחילים ב-20 שניות ואם צריך מוסיפים זמן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים ומכניסים למקרר.

5. להגשה: מוציאים את הגלידה כ-15 דקות מראש, כדי לתת לה להתרכך מעט. הופכים מעל צלחת הגשה מוארכת, מחממים את הרוטב במיקרו כמה שניות ושופכים על הגלידה. מפזרים את הפקאנים הקצוצים ופורסים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: גלידת וניל בציפוי פקאן

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד בשכבות
>> לכל המתכונים המושחתים
>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק