mako
פרסומת

שיא השחיתות: רולדת שוקולד במילוי קרם שוקולד לבן

אחרי שסגרנו על זה שהרולדה מתקמבקת ובגדול, הרשו לנו לחגוג את זה עם מתכון מושחת במיוחד: רולדה הפוכה, שחורה מבחוץ ולבנה מבפנים

הקישור הועתק
רולדת שוקולד עם קרם שוקולד לבן - פרוסה
רולדה שחור-לבן. הקאמבק מעולם לא היה טעים יותר|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

רולדת שוקולד במילוי קרם שוקולד לבן

תבנית: תבנית התנור, משומנת ומרופדת בנייר אפייה

המצרכים:
לבצק:
1/3 כוס קמח
¼ כוס אבקתקקאואיכותית
1 כפיתאבקת אפייה
¼ כפית מלח (לא לוותר)
4 חלמונים בטמפרטורת החדר
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר דק (סוכר דק דק של סוגת, להשיג בכל סופר)
½ כפית תמצית וניל משובחת
אבקת סוכר לזרייה

למלית:
175 גרםשוקולד לבןשבור לקוביות
6 כפות חמאה (90 גרם) חתוכה לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לציפוי מוס שוקולד ונוטלה:
100 גרםשוקולדמריר 60% מוצקי קקאו
20 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס ממרחנוטלה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.

3. מקציפים במיקסר את החלמונים עם ¼ כוס סוכר ותמצית הווניל, עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית, ומעבירים לקערה אחרת. שוטפים את קערת המערבל, מייבשים היטב ומקציפים בה את החלבוניםעם עוד ¼ כוס סוכר, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

4. מאחדים את החלמונים עם החומרים היבשים ומקפלים הכל לתוך החלבונים המוקצפים.

5. יוצקים לתבנית המשומנת והמרופדת ואופים 12-15 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע.

6. בזמן שהעוגה בתנור פורסים על השיש מגבת מטבח נקייה, וזורים עליה אבקת סוכר עד לכיסוי.

7. מוציאים את התבנית מהתנור והופכים מעל המגבת הפרוסה. מקלפים את נייר האפייה, מגלגלים את העוגה עם המגבת ומניחים לקירור מוחלט.

רולדת שוקולד עם קרם שוקולד לבן - גלגול במגבת
הבצק המגולגל במגבת. כשהוא יצטנן יהיה אפשר להמשיך|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
פרסומת

8. בינתיים מכינים את מלית השוקולד הלבן: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של 20 שניות ומערבבים עד אחידות. מניחים בצד.

9. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את השוקולד והחמאה המומסים. שימו לב, הקרם יוצא מעט דליל וזה בסדר. מעבירים אותו למקרר לייצוב של שעתיים לפחות.

10. מכינים את הציפוי: ממיסים יחד במיקרו שוקולד, חמאה ונוטלה, מקציפים את השמנת המתוקה ומאחדים את התערובות.

רולדת שוקולד עם קרם שוקולד לבן - בצק ומילוי
עכשיו כבר יש מילוי. נשאר רק לצפות בקצת שוקולד|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

11. אחרי שקרם השוקולד הלבן מתייצב, מרכיבים את הרולדה: פותחים את העוגה המגולגלת במגבת (בשום אופן אל תעשו את זה לפני שהעוגה מצטננת לגמרי), מורחים את הקרם על כל השטח ומגלגלים חזרה. מורחים את הציפוי מסביב לרולדה ושומרים בקירור עד להגשה.

12. אפשר לקשט בזילוף שוקולד: ממיסים יחד 50 גרם שוקולד ו-50 מ"ל שמנת מתוקה, ומזלפים על העוגה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:רולדת שוקולד במילוי קרם שוקולד לבן