מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מבשלים עם נוף עתאמנה אסמעיל סובוריק ובסבוסה

השפית האהובה שזכתה ב"מאסטר שף" חוזרת לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) והפעם היא הכינה כמה מנות איקונית מהמטבח הערבי שחובה להכיר: סובוריק, קוסא מחשי ובסבוסה קארוהאת. המתכונים המלאים

אוכל טוב
פורסם:
הקישור הועתק

בשבוע שעבר הגיעה השפית האהובה נוף עתאמנה אסמעיל לתוכנית ישראל מבשלת יחד ולימדה אותנולהכין קובה גבינות, תבשיל חצילים ובשר טחון ובקלאווה תפוחים, וזה היה פשוט מתבקש לקבל ממנה עוד שיעור פרטי בהכנת ארוחות המבוססות על המטבח הערבי. נוף הגיעה שוב לתוכנית (12:00 בקשת 12) ולימדה אותנו להכין עוד כמה מנות שאסור לפספס - ואלה המתכונים המלאים.

סובוריק

המרכיבים:

4עלי פילו

חבילת דפי לזניה

150גרם חמאה מזוקקת

קופסת ריקוטה

שקית קוואטרו פורמאג'י

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את עלי הלזניה במשך 7 דקות ומוציאים למים קרים.
  2. מחממים תנור ל-225 מעלות.
  3. מניחים 2 עלי פילו בתחתית התבנית, מעל מסדרים מחצית מדפי הלזניה ומברישים כל הזמן בחמאה מזוקקת.
  4. מסדרים את הגבינות ועליהן את שאר דפי הלזניה.
  5. מכסים בשני עלי הפילו הנותרים, מברישים בחמאה מזוקקת וחותכים למרובעים.
  6. אופים 20 דקות, או עד שמזהיב.

קוסא מחשי

המרכיבים:

6קישואים גדולים

למלית:

500גרם בשר טחון (נתח שומני)

3כפות בורגול דק

בצל מגורר גס (עם הנוזלים שלו)

חופן פטרוזיליה קצוצה

מעט כמון

כפית בהרט

מלח

פלפל שחור גרוס

לרוטב:

3-4כפות שמן זית

1 צנצנת רוטב עגבניות

מלח

פלפל שחור גרוס

נענע יבשה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המלית יחד ולשים עד לקבלת עיסה אחידה ולא יבשה. אם העיסה יבשה ניתן להוסיף מעט מים.
  2. פורסים את הקישואים לטבעות בעובי 2 ס"מ ומרוקנים אותן בעזרת כף או סכין קטנה. ממלאים את הטבעות במלית הבשר ומחממים סיר סוטאז' נמוך.
  3. מחממים שמן זית בסיר וצורבים את טבעות הקישואים משני הצדדים.
  4. מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ונענע יבשה, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש הכי נמוכה ומבשלים כשעה, עד שהקישואים מתרככים (לחלופין, אפשר לאפות אותם ב-160 מעלות בתנור).

בסבוסה קארוהאת

המרכיבים:

כוס סולת

כוס קוקוס

חצי שקית אבקת אפייה

חצי כוס סוכר

קורט מלח

ביצה

כפית מחית וניל

50גרם חמאה מומסת

כוס יוגורט

1כף טחינה גולמית, לשימון התבנית

1קרם פטיסייר

לסירופ סוכר:

כוס וחצי סוכר

שלושת רבעי כוס מים

מעט מיץ לימון

לקישוט:

עלי ורדים

פיסטוק טחון דק

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו.
  2. מערבבים את המרכיבים היבשים. מוסיפים את הביצה, מחית הווניל, החמאה והיוגורט ומערבבים.
  3. משמנים את התבנית בטחינה גולמית ומוזגים את התערובת פנימה. מזלפים ריבועים של פטיסייר מעל.
  4. אופים 5 דקות, מורידים את חום התנור ל-175 מעלות ואופים 25 דקות נוספות.
  5. בזמן הזה מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את כל המרכיבים ומבשלים כדקה ברתיחה מלאה.
  6. מוזגים את הסירופ החם על הבסבוסה החמה ומגישים.
מצאתם טעות לשון?