מבשלים עם נוף עתאמנה אסמעיל קובה מטוגנת במילוי גבינות
זוכת מאסטר שף הגיעה לתוכנית ישראל מבשלת יחד - ואתם מרוויחים רעיונות לארוחת צהריים אסלית, קלה להכנה אבל טעימה בטירוף. בתפריט הפעם קובה מטוגנת במילוי גבינות, טאווס אלביתנג'אן (חצילים ממולאים בבשר) ולקינוח בקלאווה תפוחים. המתכונים המלאים

אנחנו ממשיכים לקבל השראה מהשפים המובילים בישראל וללמוד מהם איך להכין מנות קלות, טעימות ויצירתיות - וכעת, הגיעה תורה של זוכת מאסטר שף, נוף עתאמנה אסמעיל, להעביר לנו שיעור פרטי. נוף הגיעה לתוכנית ישראל מבשלת יחד (שלישי, 12:00 בקשת 12) והכינה קובה מטוגנת במילוי גבינות, טאווס אלביתנג'אן (חצילים ממולאים בבשר) ולקינוח בקלאווה תפוחים, ואלה המתכונים המלאים.
קובה מטוגנת במילוי גבינות
לבצק:
1כוס בורגול דק
1כוס סולת
כוס וחצי מים רותחים
כף קורנפלור
כפית פפריקה
חצי כפית שבבי צ'ילי
כפית מיורן
מלח
פלפל שחור
בצל, מגורר דק
למלית:
100 גרם מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת פטה
צרור אורגנו טרי
חופן צנוברים קלויים מראש
שבבי צ'ילי
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את הבורגול והסולת יחד. מוסיפים את המים הרותחים ואת שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים ומשאירים בצד למשך 20 דקות.
- מעבירים את הבצק למערבל עם וו גיטרה ולשים למשך כ-5 דקות. בינתיים מערבבים את חומרי המלית.
- טובלים את היד במים, קורצים מהבצק וממלאים במלית. חוזרים על הפעולה עד שהבצק והמלית נגמרים.
- מטגנים בשמן עמוק וחם.
טאווס אלביתנג'אן
2חצילים ארוכים
למלית:
600גרם בשר טחון
בצל, מגורר גס
מלח
פלפל שחור
כפית נענע יבשה
כוס פטרוזיליה קצוצה
כף פירורי לחם
שבבי צ'ילי לפי הטעם
כפית עלי זעתר יבשים או תימין יבש
כפית פפריקה
לרוטב:
חצי כפית כמון
3כפות שמן זית
1רוטב עגבניות (פסאטה)
5שיני שום שלמות
2-3פלפלים חריפים או פלפלי שושקה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 7 מ"מ ומשאירים אותן מחוברות לעוקץ. ממליחים ושמים בצד.
- בינתיים מערבבים את חומרי המלית ויוצרים קציצות. מגלגלים סביב כל קציצה רצועת חציל ויוצרים צורה של טווס.
- מכניסים את החצילים לתנור לכ-5 דקות לצריבה במדף עליון.
- מערבבים את חומרי הרוטב.
- מוציאים את החצילים, מוזגים את הרוטב ומבשלים על להבה בינונית 20-30 דקות, עד שהחצילים רכים.
בקלאווה תפוחים
המרכיבים:
למלית:
3תפוחים ירוקים
כף סוכר חום
כפית קינמון
15גרם חמאה
כוס אגוזי מלך טחונים
כף קורנפלור
לבצק:
8עלי פילו
100גרם חמאה מזוקקת
לסירופ סוכר:
חצי כוס דבש
חצי כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- מגררים תפוחים גס ומוסיפים את הסוכר, הקינמון והחמאה. מחממים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את האגוזים והקורנפלור. שמים בצד.
- מחממים תנור ל-175 מעלות על טורבו.
- מקפלים דף פילו לצורת פליסה (קיפולים) ומשאירים משני הצדדים חלק לא מקופל ברוחב של כ-2 ס"מ. מסדרים על הפליסה כדורים של מלית (בגודל כדורי פינג פונג) עם רווח של שתי אצבעות בין כדור לכדור. מקפלים מעל את הצדדים וסוגרים לסוג של צינור שחלקו המרכזי פליסה. משטחים לרוחב בין העיגולים וחותכים, יוצרים צורת צדפה ומשטחים את שני הצדדים של כל כדור עטוף בבצק. מסדרים בצפיפות בתבנית.
- מברישים בחמאה מזוקקת ומכניסים לתנור.
- בזמן שהבקלאווה בתנור מכינים את הסירופ: שמים את המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מוזגים את הסירופ החם על הבקלאווה החמה.