אופים עם מיקי שמו מאפה פילו במילויגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)ופלפלים
אנחנו ממשיכים ללמוד להכין ארוחות טעימות, מגרות ויצירתיות עם השפים המובילים בישראל, והיום היה זה הקונדיטור המצליח מיקי שמו, שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ולימד אותנו להכין מאפים מתוקים ומלוחים שיהיה לכם קשה לשכוח
הכנה של מאפים, מתוקים ומלוחים כאחד, לא חייבת להיות כל כך מסובכת. הודות לבצקים נפלאים כמו פילו, שאפשר פשוט להקפיא ולהפשיר בעת הצורך, הפעולה הזו הופכת לקלה מתמיד. היום (חמישי, 12:00 בקשת 12) למדנו להכין מאפים מפנקים יחד עם השף קונדיטור האהוב והמצליח מיקי שמו, שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד והכין יחד איתנו מאפה פילו במילויגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)ופלפלים, מאפה פילו במילוי ריקוטה וחמוציות, סלט ירוק ברוטב הדרים וטרייפל וניל, פירות וקראנץ'. המתכונים המלאים:
מאפה פילו במילויגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)ופלפלים
המרכיבים (4 מאפים):
8עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
150גרם חמאה מומסת
למלית:
250גרם גבינת שמנת 30%
250גרם גבינת פטה
1ביצה
1כף קורנפלור
2פלפלים בינונים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות של חצי ס"מ
לציפוי:
1ביצה טרופה
שומשום
קצח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות, הביצה והקורנפלור בקערה. מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המאפים: מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה. מברישים מיד בחמאה את העלה העליון, ומסדרים רבע מכמות המלית לאורכו. מגלגלים לגליל צר וארוך.
- מעבירים את הגליל לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט חמאה ובביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. מכינים באותה דרך 3 גלילים נוספים.
- אופים 20-18 דקות עד להזהבה.
** אוכלים עוד באותו היום או שומרים במקפיא עד שבועיים ומחממים לפני הגשה.
סלט ירוק ברוטב הדרים
המרכיבים:
מיקס חסות
לרוטב:
1 מיץ מתפוז אחד או 3 כפות מיץ תפוזים
3 כפות שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים. אפשר לקשט באגוזים.
מאפה פילו במילוי ריקוטה וחמוציות
המרכיבים (4 מאפים):
8עלי פילו מופשרים
150גרם חמאה מומסת
למלית:
500גרם גבינת ריקוטה פרסקה
75גרם אבקת סוכר
1ביצה
1כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
2כפות קמח
1כף קורנפלור
חצי כוס חמוציות מיובשות
לציפוי:
1ביצה טרופה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית: מערבביםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)ואבקת סוכר בקערה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים ביצה, תמצית וניל, קליפת לימון, קמח וקורנפלור ומערבבים מעט לקבלת תערובות אחידה. מוסיפים חמוציות ומערבבים שוב.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מניחים עלה פילו על משטח העבודה ועליו עלה נוסף. מברישים מיד את העלה העליון בחמאה. מסדרים רבע מהמלית בתחתית העלה, מגלגלים לגליל צר ומסובבים לצורת ספירלה. מכינים באותה הדרך 3 גלילים נוספים.
- מסדרים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט חמאה ובביצה טרופה.
- אופים 20-15 דקות עד להזהבה.
- מצננים וזורים אבקת סוכר. שומרים במקרר עד 4 ימים.
טרייפל וניל, פירות וקראנץ'
המרכיבים:
לסלט פירות:
2תפוחי פינק ליידי
2נקטרינות או אפרסקים
חופן ענבים שחורים
חופן ענבים ירוקים
מיץ מ-2 תפוזים
כפית תמצית וניל
לקראנץ':
4עלי פילו, חתוכים לרצועות צרות
שמן לטיגון
לקציפת וניל:
שני גביעי קרם מסקרפונה
לקישוט:
סילאן
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- סלט הפירות: חותכים את הפירות לקוביות. סוחטים את מיץ התפוזים, מערבבים עם הווניל ואז עם הפירות החתוכים.
- מטגנים את רצועות הפילו עד להזהבה.
- מקציפים את קרם המסקרפונה.
- מרכיבים את הטרייפל: מעבירים לקערה גדולה את סלט הפירות (זו תהיה השכבה התחתונה). מעליו מסדרים את קציפת הווניל. מעטרים בסילאן ובפילו המטוגן ובוזקים אבקת סוכר.