אוכל
אוכל

עוגיות שוקולד פורימיות

קחו עוגיות שוקולד פשוטות, והלבישו אותן בצבעים שמחים לפורים. מה קיבלתם? עוד כוכב למשלוחי המנות הקרבים ובאים

|mako אוכל| פורסם08:10
עוגיות פורימיות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.462reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אנחנו עדייןבמשלוחי המנות. יש כל כך הרבה סוגים להכין: את אלה בשביל החברות, שיהיו מוקפדים ויפים ואנינים, את אלה בשביל הגננות, שיהיו מושקעים וחגיגיים, את אלה למשפחה, שיהיו בעיקר גדולים ועשירים, ואת אלה שהילדים מכינים ומחלקים - ואלה צריכים להיות צבעוניים ושמחים, כאלה שהילדים יהיו גאים לחלק וישמחו להכין.

בשבועות הקודמים הכנועוגיות קונפטיובייגלה בשוקולד, והיום נכין עוגיות בציפוי צבעוני ושמח. וכן, הן אפילו טעימות.


בשבוע הבא נסגור את המשלוח עם עוד סוג אחד אחרון בסדרה, ואז נחזור לשגרה.

המצרכים (40 מנות):

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית סודה לשתייה
  • רבע כפית מלח
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 3/4 1 כוסות קמח

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • סוכריות מזרה צבעוניות

אופן ההכנה:

1מערבלים את החמאה, הסוכר והמלח במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת.

2מוסיפים את הווניל, הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הקקאו וממשיכים לערבב עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת מתאחדת, לא יותר.

3מגלגלים את הבצק לנחש בעובי 4-5 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכ-15 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

5כשהעוגיות קרות, ממיסים שוקולד במיקרו עד שהוא הופך לנוזלי (כדאי לעשות את זה בפולסים קצרים ולערבב בכל פעם, כדי שהשוקולד לא יישרף).

6לוקחים עוגייה, טובלים חצי ממנה בשוקולד המומס ומפזרים מזרה צבעוני. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מצטנן ומתקשה בחזרה.

עוגיות פורימיות - טובלים בשוקולדשלב הטבילה. הילדים ימותו על זה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

* בקרו בבלוג של שרית -MISSPETEL

>> כל המתכונים לפורים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il