מיני-דונאטס בננה ושוקולד צ'יפסבמקום דונאטס אמיתיים, עם שמרים וטיגונים, אפשר להכין עם הילדים את עוגת הבננה והשוקולד הזו - עוגה בחושה לכל דבר, שנאפית בתבנית דונאטס והופכת בשנייה ראויה להדלקת נר![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
אפילו אני, שבכל השנה נמנעת עד כמה שאפשר מטיגון, מרשה לעצמי קצת קצת טיגונים בחנוכה. בימים הראשונים אנחנו עוד מטגנים לביבות וסופגניות אשל טעימות להדלקת הנרות, אבל בבית פך השמן לא מחזיק 8 ימים, ומהר מאוד המצפון דורש לעבור שוב לאפייה, ואנחנו מכניסים את הבלילות לתנור במקום לשמן. תבנית דונאטס אחת - וכל ערב יהיו לנו דונאטס בטעם אחר על שולחן החג. לפעמים אגיש אותם עם צלוחית של שוקולד מומס וסוכריות צבעוניות וכל אחד יקשט לעצמו, ולפעמים פשוט נבזוק אבקת סוכר מלמעלה. המצרכים :ל-20 יחידות קטנטנות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. 2מערבבים היטב בקערה בננה, סוכר, סוכר וניל, מלח, ביצה ויוגורט. 3מוסיפים חמאה מומסת. 4מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שנטמע. 5מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קצרות. 6משמנים תבנית דונאטס ומחלקים את הבלילה בין השקעים. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות. 7מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו כרובית בציפוי טעים >> עודמתכונים לחנוכה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |