מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

לביבות זוקיני וגזר שוברות שגרה

מילא גזר, אבל זוקיני? לילדים שלנו? אחרי שאמרנו לא ולא ועוד הפעם לא ניסינו את המתכון הזה, עם פירורי הלחם והמילוי המפנק של גבינות, ואתם יודעים מה? לא נשאר כלום בצלחת

|mako אוכל| פורסם07:00
לביבות זוקיני וגזר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (40 מנות):

  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 זוקיני, מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1 גזר, מגורר
  • חצי כוס גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס פירורי לחם + פירורי לחם לציפוי
  • שמן קנולה לטיגון הלביבות

להגשה:

  • עגבניות טריות מגוררות עם שמן זית ומלח פלפל

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב בקערה ריקוטה, זוקיני, גזר, גבינת קשקבל, ביצה, מלח, פלפל ופירורי לחם (שימו לב, לא בטוח שתצטרכו את כל כמות הפירורים, לכן הוסיפו אותם בהדרגה).

2מכסים את הקערה ומעבירים למקרר להתייצבות לחצי שעה.

3מעצבים את הלביבות בצורת מלבן (במידת הצורך מוסיפים עוד פירורי לחם).

4טובלים כל לביבה בפירורי לחם לכיסוי חיצוני.

5מחממים שמן קנולה בשכבה דקה במחבת ומטגנים את הלביבות עד שהן זהובות מכל הצדדים, מעבירים לנייר סופג, מצננים קלות ומגישים לצד עגבניות מגוררות עם שמן זית ומלח.

* אם מכינים מראש, ניתן לחמם את הלביבות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-4 דקות.

לביבות זוקיני וגזרסליחה, ילדים, אפשר לאכול לכם מהצלחת?|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
תגיות:לביבות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il