מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגת אננס הפוכה

מיספטל מכינה עוגת רטרו מתוקה, שמכינים בקלי קלות ביחד עם הילדים ברבע שעה של עבודה. דרך מקסימה לפתוח שבוע חדש

|mako אוכל| פורסם08:10
עוגת אננס הפוכה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

באחד מימי החופש, הילד ישב וצפה באיזושהי תכנית מדעית לילדים בטלוויזיה והחליט שהוא רוצה לשחזר בבית את הניסוי מהתכנית. לא בדיוק ידעתי מה היה הניסוי אבל זרמתי איתו. הוא ביקש כוס, מים, שמן וצבעי מאכל, ערבב הכל ביחד ויצא סתם איכס.


למחרת הזמין חבר וביחד ביקשו לשכלל את הניסוי: הם הוסיפו לכוס גם קפה, רוטב סויה וקטשופ. התוצאה יצאה עוד יותר איכס והם גם לכלכו כהוגן את המטבח. כאן שמתי סוף לניסויים מהסוג הזה. ואז באה הקטנה ואמרה לי "אמא, גם אני רוצה להזמין חברה ולעשות איתה ניסוי". הבהרתי שמטבח הניסויים נסגר לצמיתות והתפשרנו על כך שתזמין חברה ונכין ביחד עוגה. ולא, הפעם לא עוגת ביסקוויטים.

המצרכים :

לתבנית מתפרקת בקוטר 20 ס"מ:

  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר חום
  • קופסת שימורי פרוסות אננס בסירופ
  • קופסת דובדבנים מסוכרים (אפשר להחליף במיובשים, קפואים או טריים, וממה שישאר נכין עוגיות בשבוע הבא)
  • כוס קמח תופח
  • 3/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • כוס (200 מ״ל) יוגורט
  • 1/4 כוס שמן
  • ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מנוזל האננס

אופן ההכנה:

1מורחים את התבנית בחמאה מומסת ומפזרים סוכר חום בתחתית.

2שמים במרכז התבנית פרוסת אננס. את שאר הפרוסות חוצים לשני חצאים שווים. מסדרים את חצאי האננס מסביב לפרוסה האמצעית. אם נשארו עוד פרוסות אננס אפשר לסדר אותם מסביב לדפנות. מסדרים את הדובדבנים בתוך החורים שבפרוסות האננס, כמו בתמונה.

3מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים: ביצה, יוגורט, שמן, תמצית וניל ונוזל האננס. מוסיפים את תערובת הקמח לתוך תערובת הנוזלים ומערבבים עד איחוד.

4שופכים לתבנית, נזהרים שפרוסות האננס לא יזוזו. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש. מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

>> בשבוע שעבר הכנו מאפהגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)ומנגולד
>> חשבון נפש: 7 דברים שלא נרצה לראות במסעדות בשנה הקרובה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il