אוכל
אוכל

עוגיות דובדבנים

שוב חופש? קטן עליכם - טלו את הילדים, היכנסו איתם למטבח והכינו את העוגיות המקסימות האלה, עם הדובדבנים המבצבצים. הבעיה: חצי שעה כולל אפייה ונגמרת הפעילות

|mako אוכל| פורסם11:30
עוגיות דובדבנים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר (שקית אחת, או כוס פחות שתי כפות)
  • קורט מלח
  • ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שקדים טחונים (בערך כוס)
  • כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • כ-3/4 חבילה של דובדבנים מסוכרים (מה שנשאר מהעוגה של השבוע שעבר. גם הפעם אפשר להחליף במיובשים, קפואים או טריים)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות, וקוצצים את הדובדבנים.

2מערבבים היטב את החמאה רכה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת אחידה (לא צריך מיקסר, מספיק מקצף יד). מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים עד להטמעה.

3מוסיפים את השקדים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים ומערבבים קלות.

עוגיות דובדבניםצבעוני ומדליק. בדרך לעוגיות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים תלוליות מהבצק בגודל כדור פינג פונג ברווחים של כ-5 ס"מ זו מזו (העוגיות משתטחות ומתפשטות במהלך האפייה).

5אופים כ-12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

בקרו בבלוג של שרית,מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אננס הפוכה, כמו פעם!

>> עוד המון מתכונים לחגים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il