ב-3 מרכיבים בלבד: הטרנד הוויראלי הבא מדובאיטרנד שוקולד דובאי עוד לא לחלוטין מאחורינו וכבר מגיע משם מאכל נוסף שצובר תאוצה: כריך גבינת שמנת שמטביעים בצ'אי (אפשר גם בשוקו או נס קפה) ואוכלים כמו טירמיסו. במילים אחרות: חיפשתם פעילות לילדים? הנה![]() צילום: לין לוי, mako אוכל |
Maska Cheese Karak או Bun Maska karak chai: כך קוראים למנה הטרנדית החדשה שזוכה לפופולריות הולכת וגואה בדובאי. שורשיו של מאכל הנחמה הזה בבתי הקפה של מהגרים פרסיים במומבאי, הודו, שם הוא מוגש שנים רבות, עד שהפך לחלק אינטגרלי מהתרבות הקולינרית של מומבאי. את המנה מרכיבות 2 פרוסות לחם לבן רך, שכבה עבה של גבינת שמנת ביניהן ומלמעלה כמות יפה של צ'אי מתוק שנספג בלחם וממתיק אותו. זה רך, מתקתק וחמים, והגבינה בעלת הטעם הניטרלי נשארת קרירה ונותנת קונטרה גם בטעם וגם בטמפרטורה. אחרי ששוקולד דובאי הוכיח שהטעם שלנו לא מאוד שונה משלהם, חשבנו שאך הגיוני לנסות עם הילדים את המנה הזאת, ואין זמן כמו עכשיו. לא מדבר אליכם צ'אי? תחליפו אותו בשוקו או בקפה. המצרכים (1 מנות):
אופן ההכנה:1מורחים על שתי הפרוסות שכבה עבה של גבינת שמנת. 2סוגרים את הפרוסות לכריך ומעבירים לצלחת עמוקה. 3שופכים את הצ'אי על הלחם ואוכלים מיד. הערות ושדרוגים: * אפשר למרוח שכבה דקה של חמאה על הלחם, לטגן אותו קלות על המחבת ורק אז להכין את הכריך. * את הצ'אי ההודי אפשר להחליף בשוקו לגרסה שהילדים יאהבו אפילו יותר, או בקפה לגרסה בוגרת יותר (אספרסו או נס, מה שאוהבים). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |