אוכל
אוכל

עוגת מצות

כשהיינו ילדים עוגת המצות הזאת, עם שכבות הקרם השוקולדיות, נראתה לנו כמו פסגת החג. מאז עברו הרבה שנים, ומה נאמר - עושה רושם שהיא עדיין פסגת החג שלנו

|mako אוכל| פורסם08:12
עוגת מצות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.6403reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 6 מצות
  • כוס חלב
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קקאו
  • חצי כוס מים (אפשר חלב במקום)
  • אופציה: כף ברנדי או רום
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • אופציה: קצפת להגשה

אופן ההכנה:

1מכניסים את החלב לצלחת עמוקה ורחבה וטובלים את המצות בחלב (לחלופין, אפשר למרוח אותן בחלב במברשת). מוציאים.

2שוברים את השוקולד ומכניסים לסיר. מוסיפים סוכר, תמצית וניל, קקאו ומים (וברנדי/רום אם רוצים) ומחממים על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס.

3מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מקררים את התערובת.

>> מתכונים לפסח

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

4להרכבת העוגה: מניחים מצה על צלחת ומורחים עליה מהקרם. ממשיכים כך לסירוגין - מצה וקרם ושוב ושוב. מכניסים למקרר להתייצבות.

_OBJ

* לפני ההגשה - אם רוצים מקציפים שמנת לקצפת ועורמים מעל העוגה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il