מאפינס פירה ואפונהמה קורה שמערבבים פירה מאתמול (גם טרי הולך) עם ביצים, גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) צהובה ואפונה, ודוחפים בתנור? מקבלים מאפינס שילדים מתים עליהם, והורים יכולים לפרגן להם אותם בשמחה בלי לחשוב פעמיים
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 24/06/19 11:21
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
פירה ואפונה הם שילוב מושלם על הצלחת, אז למה לא לחתן ביניהם גם במאפים? כל עוד הילדים מחזיקים אותם ביד והאפונה לא נופלת להם מהכפית ומתגלגלת על הרצפה - אנחנו את שלנו עשינו.
יש פה רק חמישה מרכיבים (מינוס השמן והמלח) ואם יש לכם שאריות פירה מאתמול - מה טוב. אם לא - המתכון יתארך ברבע שעה שבה תרתיחו מים ותבשלו תפוחי אדמה. כך או כך, הילדים שלכם יעופו על זה. המצרכים :ל-7 מאפינס:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים 7 שקעים בתבנית שקעים רגילה. 2 מרתיחים סיר עם מים וממליחים כשהמים מגיעים לרתיחה. 3 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מעבירים בזהירות למים החמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. 4 מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה ביחד עם השמן. מוסיפים את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) הצהובה ומערבבים היטב. >> לבלוג של עידית - טעים! 5 טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים לקערת התפודים. מערבבים ומוסיפים את האפונה העדינה (אין צורך להפשיר מראש) וממליחים. 6 מעבירים לתבנית שקעים (הבלילה מספיקה ל-7 שקעים) ואופים 20-25 דקות עד שהמאפים מתייצבים, ועוד כמה דקות מתחת לגריל עד שהם משחימים. לא עוזבים את התנור כשהוא במצב גריל, כי ההשחמה מהירה.
|