מאפינס פירה ואפונהמה קורה שמערבבים פירה מאתמול (גם טרי הולך) עם ביצים,גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)צהובה ואפונה, ודוחפים בתנור? מקבלים מאפינס שילדים מתים עליהם, והורים יכולים לפרגן להם אותם בשמחה בלי לחשוב פעמייםעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם24/06/1911:21 ![]() צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
פירה ואפונה הם שילוב מושלם על הצלחת, אז למה לא לחתן ביניהם גם במאפים? כל עוד הילדים מחזיקים אותם ביד והאפונה לא נופלת להם מהכפית ומתגלגלת על הרצפה - אנחנו את שלנו עשינו. יש פה רק חמישה מרכיבים (מינוס השמן והמלח) ואם יש לכם שאריות פירה מאתמול - מה טוב. אם לא - המתכון יתארך ברבע שעה שבה תרתיחו מים ותבשלו תפוחי אדמה. כך או כך, הילדים שלכם יעופו על זה. המצרכים :ל-7 מאפינס:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים 7 שקעים בתבנית שקעים רגילה. 2מרתיחים סיר עם מים וממליחים כשהמים מגיעים לרתיחה. 3חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מעבירים בזהירות למים החמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. 4מסננים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה ביחד עם השמן. מוסיפים את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)הצהובה ומערבבים היטב. >> לבלוג של עידית -טעים! 5טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים לקערת התפודים. מערבבים ומוסיפים את האפונה העדינה (אין צורך להפשיר מראש) וממליחים. 6מעבירים לתבנית שקעים (הבלילה מספיקה ל-7 שקעים) ואופים 20-25 דקות עד שהמאפים מתייצבים, ועוד כמה דקות מתחת לגריל עד שהם משחימים. לא עוזבים את התנור כשהוא במצב גריל, כי ההשחמה מהירה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |