פנקייק ורוד משני מרכיביםהוסיפו לבלילה אבקת סוכר ותקבלו פנקייק מתקתק, הוסיפו קצת מלח והוא יתאים להגשה עם גבינות וירקות, ואפשר גם פשוט להשאיר אותו כמו שהוא. והיופי הגדול: הוא בכלל עשוי מקינואה (וסלק)
צילום: לין לוי, mako אוכל
|
בכל מה שקשור לאוכל בריא - ילדים יכולים להיות צרכנים מאתגרים למדי. כל עוד יש במנה סוכר, גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) מותכת או פירורי לחם מטוגנים היא כנראה תעבור חלק, אבל קינואה? זה פחות הכיוון. הפנקייקים האלה באים לשבור את הדיכוטומיה הזאת: מצד אחד מדובר בפנקייק, ולא סתם פנקייק אלא פנקייק ורוד. מצד שני - אחד משני המרכיבים שלו הוא קינואה, והשני סלק, שני אלמנטים שלא בהכרח עולים בקנה אחד עם התשוקות הקולינריות של הילדים שלנו.
המצרכים :לכ-40 פנקייקים קטנטנים:
אופן ההכנה:1 משרים את הקינואה בהרבה מים למשך לילה. 2 שוטפים את הקינואה ומסננים. 3 טוחנים בבלנדר את הקינואה עם כוס מים ועם הסלק המבושל לקבלת בלילה חלקה. 4 מרססים מחבת בשמן ומטגנים את הפנקייקים משני הצדדים. ** הצעות הגשה מתוקות: ריבה, מייפל ובננה, מעדן חלב שאוהבים ותאנים. ** הצעות הגשה מלוחות: שמנת חמוצה וסלמון כבוש, ריבה ופרוסה של גבינת עזים/כחולה, גבינת שמנת ומלפפון.
פנקייק ורוד - הבלילה | צילום:
לין לוי, mako אוכל
פנקייק ורוד - מטגנים על מחבת משומנת עם תרסיס שמן | צילום:
לין לוי, mako אוכל
בתיאבון.
|