אוכל
אוכל

עגבניות צלויות עם פרמזן

עגבניות שרי הן הצלחה גדולה אצל ילדים, וכשאנחנו אומרים "הצלחה גדולה" אנחנו מתכוונים "הירק היחידי שהם ממש נהנים לאכול". שרית מצאה יופי של דרך להפוך גם את עגבניות השרי האחרונות בקופסה לנשנוש טעים במיוחד

|mako אוכל| פורסם09:40
עגבניות עם פרמז'ן (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

סוכריות. ככה קוראים אצלנו לעגבניות שרי. בכל שישי בשוק אנחנו קונים מכל המגוון שיש, בכל הצבעים, הצורות והגדלים. כשמגיעים הביתה אנחנו שוטפים ושמים אותן בקערה על השולחן, ואז מתייבשים כולנו ובודקים מי הכי מתוקה. מהסוג שנמצא הכי מתוק אני שומרת עגבנייה אחת בצד, בתקווה שהשבוע אצליח לארגן ערוגה ולזרוע בה את הזרעים ויום אחד יהיה לנו שיח של עגבניות מתוקות. טוב נו, כנראה שגם השבוע זה לא יקרה...


אנחנו לוקחים שקית עם עגבניות צבעוניות כחטיף לכל מקום - זה מה שהילדים לוקחים לצד הכריך בארוחת הבוקר, וזה מה שהם אוהבים לנשנש כשחוזרים הביתה אחר הצהריים. אחרי כמה ימים, כשהעגבניות מתחילות להתרכך, זה הזמן להכניס את מה שנשאר לתנור, וללכת לקנות סטוק חדש.

המצרכים (30 מנות):

  • 15 עגבניות שרי
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • ממרח פסטו
  • בזיליקום טרי קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים על כל חצי עגבנייה פרמזן.

3מכניסים לתנור ואופים 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה.

4מוציאים מהתנור ושמים מעט פסטו על כל עגבנייה (אפשר בעזרת קצה של סכין או בשק זילוף מאולתר משקית כריכים).

5מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel.

>> בפעם הקודמת הכנו קוביות מיץ קפואות במקום שלוקים
>> וגם משהו לגדולים: עוגיות חמאת בוטנים מעולות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il