פלאפל בטטה בריא לילדיםהנה לכם גרסה משודרגת, טעימה ובריאה של הכדורים החמימים שאנחנו כל כך אוהבים, ושמשלבת בין בטטה לגרגירי חומוס ולא כוללת טיגון בשמן עמוק. אצלנו בבית הם נגמרו בשנייה![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
אפילו הילדים התל אביבים שלנו יודעים כבר מגיל צעיר שהירקות לא גדלים בסופר. על אדן החלון בחדר גדלים שלושה שתילי תותים המניבים פרי אחת לשבוע, ואנחנו מטפחים בעצלתיים ערוגה בגינה הקהילתית שבשכונה (כן, ההיא שהכי פחות מטופחת...) בה גדלים עגבניות, מלפפונים, חצילים, חסה, כרוביות ועוד. בכל ביקור מקפידה הקטנה לקטוף כמה ענפים מהזעתר בשביל הכריך של אבא, ומזכירה באדיקות האופיינית לה שהיא זו שזרעה את השיחים. והגדול? הוא בעיקר בודק מה שלום הדחליל שלו ועובר לחפש זוחלים. מפעם לפעם בשבתות אנחנו יוצאים לקטיף. בשבת האחרונה שמנו פעמינו דרומה, לחבל הבשור, לקטיף חווייתי של תפוחי אדמה, לא לפני שהכנו צידה לדרך, כמובן. מעכנו, ערבבנו, כדררנו, שלחנו לתנור והלכנו להתלבש. עד שהילדים סיימו להתארגן אני כבר הכנתי חצאי פיתות, בתקווה שייתנו לנו לפחות כמה דקות של שקט בדרך. כן, ממש שקט. הקטנים קיפצו לאוטו וישר דרשו את המנה שלהם, שנאכלה עוד בטרם הספקנו לצאת מהעיר. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1אופים את הבטטות עד לריכוך ומצננים מעט. מקלפים ומועכים במזלג. 2מועכים קלות גם את החומוס עד שמתקבלים גרגירים גדולים. 3מערבבים את החומוס והבטטות עם שאר החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית על נייר אפייה. אופים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות. הכדורים. נעלמו בן רגע|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |