מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

כדורי שוקולד בגביע

מתפשים מתכון קל ומנצח לכדורי שוקולד? אתם חייבים לנסות את כדורי השוקולד האלה, שהם גם מעולים כשלעצמם וגם זוכים לשדרוג מקסים בהגשה

|mako אוכל| פורסם06:25
כדורי שוקולד - מוכנים בתוך הגביעים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

לכדורי השוקולד:

  • 20 גביעי גלידה
  • עוגתבראוניזבגודל כ-30 על 10 ס"מ (אפשר להשתמש בקנויה)
  • 100 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
  • 100 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות שוקולית לאפייה
  • שליש כוס חלב

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • כפית שמן
  • סוכריות עדשים

אופן ההכנה:

1חותכים את הבראוניז לקוביות קטנות או מפוררים בידיים.

כדורי שוקולד - עוגת הבראוניזקוצצים את עוגת הבראוניז|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

2מפוררים את הביסקוויטים לפירורים גסים (מומלץ להשאיר גם כמה שברים גדולים יותר). אפשר לעשות את זה במעבד מזון או להכניס אותם לשקית ניילון ולדפוק בעדינות עם מערוך – רק שימו לב שלא יהפכו לפירורים.

3מכניסים את הבראוניז והביסקוויטים לקערה.

כדורי שוקולד - קערהביסקוויטים, ביסקוויטים, בראוניז|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4מערבבים בנפרד חמאה מומסת עם שוקולית וחלב ושופכים לתוך הקערה. מערבבים היטב.

כדורי שוקולד - העיסהמזה נכין את הכדורים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

5יוצרים כדורים בידיים ומניחים בצד.

6בינתיים לוקחים את גביעי הגלידה ומנסרים בזהירות, שלא יישברו, את השליש העליון בעזרת סכין משוננת וחדה.

כדורי שוקולד - מסירים את השליש העליון של הגביעיםמקצרים את הגביעים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

7מצמידים לכל גביע כדור שוקולד, מהדקים ומכניסים למקרר לכשעתיים.

כדורי שוקולד - בתוך הגביעיםכדורי השוקולד בביתם החדש|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

8הציפוי: ממיסים בזהירות את השוקולד במיקרו או בבן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

9מוציאים את הגביעים מהמקרר, טובלים את הכדורים בשוקולד המומס ומנערים עודפים. מדביקים סוכריית עדשים בקצה ומחזירים לקירור עד שהשוקולד מתקשה.

כדורי שוקולד - שלב הציפוימצפים בשוקולד|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלכדורי שוקולד - מוכניםו... מוכן!|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
>> ואם בא לכם דווקא על כדורי השוקולד הקלאסיים - יש לנו מתכון מצוין

>> בשבוע שעבר הכנו מרנג שוקולית על מקל

>> ועוד ממתק מגניב: כדורי שלג מקוקוס

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il