אוכל
אוכל

לביבות בננה וגבינה

מועכים בננה (הזדמנות מעולה להיפטר מאלה שהבשילו יותר מדי), מוסיפים גבינה לבנה, ביצה וקצת קמח, מטגנים דקה לכל פנקייקון - והנה הרמתם ארוחה שהילדים יחסלו בהתלהבות ויבקשו עוד

|mako אוכל| פורסם06:50
פנקייק בננה וגבינה (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.7149reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הייתה תקופה, אחרי שהקטנה שלי התחילה לאכול מוצקים, שהייתי מכינה כל כך הרבה שלוליות גבינה שאם היו מעירים אותי באמצע הלילה יכולתי לדקלם בעל פה את המתכון שלהן ולהצביע לכיוון המפתחות של הצוללת. יום אחד הסתכלתי על בננה בשלה מדי בואכה שחורה, היא הסתכלה עליי בחזרה ואמרתי לעצמי "למה לא?". שידכתי בינה לבין השלוליות, וזה מה שיצא. הקטנה אישרה, אגב.

המצרכים (12 מנות):

  • בננה בשלה (כמה שיותר, יותר טוב)
  • ביצה
  • 3 כפות גבינה לבנה
  • 3 כפות קמח תופח
  • רבע כפית קינמון
  • חמאה או שמן קוקוס לטיגון

אופן ההכנה:

1מועכים היטב את הבננה בתוך קערה בינונית.

2טורפים את הביצה בקערה נפרדת ומוסיפים לבננה המעוכה, יחד עם הגבינה הלבנה. טורפים היטב.

3מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה.

>> לבלוג של עידית -טעים!

פנקייק בננה וגבינה בתוספת מייפלקצת מייפל להוספת מתיקות|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

4מחממים מחבת גדולה (עדיף נון סטיק) וממיסים בתוכה מעט חמאה או שמן קוקוס.

5מטגנים את הלביבות בכמה נגלות על אש בינונית, כחצי דקה מהצד הראשון ועוד כמה שניות מהצד השני, עד שהן מוכנות.

6מגישים עם מעט מייפל בצד (אם מוותרים על המייפל, אפשר להמתיק את הבלילה במעט מייפל או סוכר).

* המתכון פורסם לראשונה בספטמבר 2019

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il