לביבות בננה וגבינהמועכים בננה (הזדמנות מעולה להיפטר מאלה שהבשילו יותר מדי), מוסיפים גבינה לבנה, ביצה וקצת קמח, מטגנים דקה לכל פנקייקון - והנה הרמתם ארוחה שהילדים יחסלו בהתלהבות ויבקשו עודעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם21/11/2306:50 ![]() צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
הייתה תקופה, אחרי שהקטנה שלי התחילה לאכול מוצקים, שהייתי מכינה כל כך הרבה שלוליות גבינה שאם היו מעירים אותי באמצע הלילה יכולתי לדקלם בעל פה את המתכון שלהן ולהצביע לכיוון המפתחות של הצוללת. יום אחד הסתכלתי על בננה בשלה מדי בואכה שחורה, היא הסתכלה עליי בחזרה ואמרתי לעצמי "למה לא?". שידכתי בינה לבין השלוליות, וזה מה שיצא. הקטנה אישרה, אגב. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מועכים היטב את הבננה בתוך קערה בינונית. 2טורפים את הביצה בקערה נפרדת ומוסיפים לבננה המעוכה, יחד עם הגבינה הלבנה. טורפים היטב. 3מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה. >> לבלוג של עידית -טעים! קצת מייפל להוספת מתיקות|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל4מחממים מחבת גדולה (עדיף נון סטיק) וממיסים בתוכה מעט חמאה או שמן קוקוס. 5מטגנים את הלביבות בכמה נגלות על אש בינונית, כחצי דקה מהצד הראשון ועוד כמה שניות מהצד השני, עד שהן מוכנות. 6מגישים עם מעט מייפל בצד (אם מוותרים על המייפל, אפשר להמתיק את הבלילה במעט מייפל או סוכר). * המתכון פורסם לראשונה בספטמבר 2019 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |