אוכל
אוכל

לביבות קישואים אפויות

אם יש משהו שכולם במשפחה של שרית נובק אוהבים, זה את לביבות הקישואים המפתיעות האלו - מילדים בני שנה ועד הסבתא. קישואים, בצל, גבינה, קמח, ביצים ולתנור. קלי קלות

|mako אוכל| פורסם08:03
לביבות קישואים אפויות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.546reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אמא שלי מגיעה לבקר כפעם בשבועיים, תמיד עם סל גדול. היא נכנסת, מתיישבת, פותחת את הסל ושולפת ממנו מתנות קטנות לילדים, אוכל שבישלה בשבילנו ושקית עם קישואים. ״היה כל כך זול, אז קניתי המון״ היא מסבירה, ״חילקתי לכולם ועוד נשארו הרבה״.

אצלנו - 2 קישואים גג נכנסים למרק עוף, וכל השאר מתגרדים והופכים ללביבות מפתיעות, שכולם כולם אוהבים - מהאחיינית בת השנה דרך אבא המילואימניק הקשוח ועד לסבתא שתיכף חוגגת 95. אפילו האמצעית, זו שלא אוכלת ירוק, ולא אוכלת טחון, ולא אוכלת חם, ולא אוכלת משהו עם נקודות שחורות והרשימה עוד ארוכה ארוכה - חוטפת לעצמה שתיים ומנשנשת אותן בהנאה.

המצרכים (20 מנות):

  • 5 קישואים בינוניים (או 4 קישואים וזוקיני אחד)
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • בצל גדול
  • 100 גרם גבינת חמד (אפשר להחליף בבולגרית)
  • 1/4 כוס שמן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מגררים דק את הקישואים והבצל. סוחטים היטב מנוזלים.

3מגררים (או מפוררים) את הגבינה ומערבבים בקערה עם שאר החומרים לתערובת אחידה.

4מניחים בעזרת כף תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-25-30 דקות, עד שהלביבות עדיין בהירות ויש עליהן מעט כתמים זהובים (היזהרו מאפיית יתר).

לביבות קישואים אפויות - ההכנהלפני האפייה. קלי קלות כבר אמרנו?|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

* בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

>> בשבוע שעבר הכנו קינוח גבינה ודובדבנים בג'לי
>> ארוחה בשעה: קציצות עדשים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il