מאפינס בטטה שילדים אוהביםהילדים שלנו רואים בהם מאפה צ'ופר, עםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)צהובה וכתמתמות מתקתקה, אנחנו רואים בהם ארוחת ערב משגעת, שמשאירה אותנו עם אפס רגשות אשמה. אז פלא שאנחנו מחסלים 3-4 לבד, עוד לפני שעורכים שולחן?עידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם29/08/1807:25 ![]() צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מגררים את הבטטה על פומפייה רחבה. כמות הבטטה המגוררת שאמורה להתקבל היא כ-3 כוסות. פורסים את הבצל הירוק דק מאוד, מניחים את הבטטה המגוררת והבצל הפרוס בצד. 3טורפים בקערה גדולה את הביצים. מוסיפים קוטג', חלב, שמן זית,גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)מגוררת ומלח לפי הטעם. מערבבים היטב. מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב. >> לבלוג של עידית -טעים! 4מוסיפים את קמח הכוסמין, הקמח הלבן, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מערבבים רק עד שהקמחים נטעמים בבלילה. 5מעבירים את הבלילה לתבנית של 12 מאפינס עם מנג'טים או משומנת, או לחלופין ל-12 מנג'טים אינדיבידואליים. ממלאים את הבלילה כמעט עד הסוף ונזהרים לא לדחוס. 6אופים כ-40 דקות, עד שהמאפינס משחימים מעט וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מאפינס בטטה - המרכיבים|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכלהערות: * אחרי גירור הבטטה על הפומפייה אני אוהבת לקצוץ אותה עם סכין גדולה, כדי לא לקבל רצועות בטטה ארוכות שמבצבצות מתוך המאפינס, אבל זה לא חובה. * אפשר לוותר על הבצל הירוק אם הילדים שלכם בררנים, אבל הוא מקבל מתיקות נהדרת באפייה ומוסיף מאוד לטעם הסופי. * לא חייבים להשתמש בקמח כוסמין מלא, אפשר לאפות את המאפינס גם עם כוס של קמח לבן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |