אוכל
אוכל

עוגיות גבינה ותותים

נפרדים מהתותים באופן סופי עם עוגיות ממכרות שקשה להפסיק לנשנש. לא רוצים תותים? אפשר להחליף אותם בפירות הקיץ שמתחילים להופיע אצל הירקנים ולקבל עוגיות שוות גם כן

|mako אוכל| פורסם08:50
עוגיות גבינה ותותים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.441reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

זהו, התותים האחרונים לעונה... ומאוד קשה לי להיפרד. אני עושה מאמצים להמשיך ולדחוף אותם היכן שרק אפשר - בסלטים, בשייקים, בארטיקים, במרקחות וגם במאפים.


העוגיות האלו הן אחד המתכונים הטעימים שהתארחו אצלנו במטבח לאחרונה. מהרגע שיצאו מהתנור, בכל כמה דקות נכנס מישהו למטבח כדי לצאת עם אחת מהן ביד. כשייגמרו סופית התותים, ננסה להכין אותן גם בשילוב פירות קיץ.

המצרכים (35 מנות):

  • 50 גרם חמאה, רכה
  • 225 גרם גבינת שמנת (אפשר להשתמש בגבינת שמנת מופחתת שומן 16%)
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • קורט מלח
  • כוס תותים חתוכים לקוביות
  • סוכר לזרייה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2בקערת המערבל (עם וו גיטרה) מערבבים חמאה, גבינה, וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים להטמעה. מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון.

3מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים בעדינות עד להטמעה. מוסיפים את התותים לתערובת ומערבבים בקצרה ובעדינות. מתקבל בצק רך ודביק.

4מניחים גבעות מהתערובת בעזרת כף (או כף גלידה קפיצית) על התבנית, זורים מלמעלה מעט סוכר ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.

עוגיות גבינה ותותים - מניחים גבעות מהתערובת על ניימניחים תלוליות על התבנית|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
>> בשבוע שעבר הכנו פיצה גאונית על בסיס כרובית

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il