המבורגר עוף - ההכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
כמו לשחק בפלסטלינה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

יום א': המבורגר עוף ותירס

אפשר להתקומם על כך שמדובר בקציצה ולא בהמבורגר אמיתי, אבל אפשר גם לקחת לחמניות עגולות כמספר בני המשפחה, למרוח במה שצריך ולהוסיף עלה חסה ופרוסת עגבנייה, ופשוט ליהנות.

החלק הכי כיפי: עיצוב הצורה של התערובת. כמובן שאפשר להשתולל עם זה.

רק שימו לב: ליצור קציצות דקות יחסית, כדי להיות בטוחים שהעוף מתבשל.

>> למתכון: המבורגר עוף ותירס

יום ב': שבלולי פיצה מהירים

רוב שבלולי הפיצה שאנחנו מכירים או מבוססים על בצק שמרים - שבואו, למי יש כוח - או על בצק עלים, שהוא אומנם פשוט לעבודה אבל אלוהים, כמה שומן מיותר. אז לא אלה! שבלולי הפיצה שלנו עשויים מבצק פטנט שמכינים לבד, מהר ובקלילות.

החלק הכי כיפי: גלגול הבצק.

רק שימו לב: להשאיר ס"מ נקי בשוליים כשאתם מורחים את הרוטב.

>> למתכון: שבלולי פיצה מהירים

שבלולי פיצה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
שבלולי פיצה. גוונו חופשי בתוספות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

יום ג': פסטה ירוקה זריזה

אם הילדים שלכם הם מאלה שמסרבים לעשבי תיבול - זה לא מתכון בשבילכם. אבל אם הם עדיין לא התקלקלו, זו ההזדמנות ללמד אותם שפטרוזיליה ובזיליקום הם אחלה נותני טעם, וגם ממש כיף לגזור אותם!

החלק הכי כיפי: החלק של המספריים, ברור.

רק שימו לב: זאת מנה שצריך לאכול מיד. 

>> למתכון: פסטה ירוקה זריזה

פסטה ירוקה - בהכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
בסכין זה הרבה יותר מהר, אבל מהירות זה לא הכל בחיים | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

יום ד': קציצות גבינה

אל תטעו, לא מדובר כאן בלביבות הגבינה המתוקות של הגן אלא במשהו הרבה יותר רגוע, בריא (אפילו שיבולת שועל יש כאן) ובעיקר אפוי. אבל אל דאגה, הילדים ימותו על זה.

החלק הכי כיפי: לכדרר קציצות.

רק שימו לב: חייבים לתת להן כמה דקות להתקרר, גבינה רותחת זה לא כיף.

>> למתכון: קציצות גבינה

קציצות גבינה - ההכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
בתנור הן ישתטחו. קציצות גבינה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

יום ה': חצ'פורי אקספרס

אוקיי, זה לא באמת חצ'פורי, יותר פיתה עם גבינות וביצה בתנור, אבל היי, מה רע בזה?

החלק הכי כיפי: הפצלוח של החלמון, בסוף.

רק שימו לב: החיתוך של הפיתה מעט מורכב, אז אל תשאירו את הילדים לבד עם זה.

>> למתכון: חצ'פורי אקספרס

חצ'פורי אקספרס - ההכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
שילוב מופלא | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

ומשהו מתוק לסופ"ש: כדורי חמאת בוטנים ונוטלה

קרובים רחוקים של כדורי השוקולד, שאפשר להכין באיזה טעם שרוצים. פינוק סופר-כיפי לשבת ובכלל.

החלק הכי כיפי: ליקוק הידיים אחרי הכל.

רק שימו לב: קשה לעצור באחד. וגם בשניים.

>> למתכון: כדורי חמאת בוטנים ונוטלה