mako
פרסומת

השראה: הפיצות הכי יפות

לא חייבים להיתקע תמיד על אותה פיצה עם זיתים או פטריות (או אננס, אם אתם ממש פרועים). קחו השראה מהרשת לפיצות מעניינות, יפות והכי חשוב - טעימות

mako אוכל
פורסם:
פיצה עם גבינה
פיצה עם גבינה
הקישור הועתק

לא משנה הזמן, ההזדמנות או רמת הרעב שלנו - פיצה היא אחד המאכלים שתמיד יש מקום בשבילו. אבל כמה אפשר לטחון את אותה הפיצה עם הפטריות/זיתים/גבינה מלוחה/תירס ועוד? מזל שיש את רשת האינטרנט, שם אפשר למצוא השראה אינסופית לכל דבר, גם לפיצה. קחו קצת השראה מהפיצות שמצאנו בשבילכם, ואפו לכם פיצות מקוריות, יפות ולא פחות - טעימות.

פיצה נמתחת
מתחילים פשוט: פיצה עם בצק עבה|צילום: מתוך chefthisup.com
פיצה עם גבינה
תחזיקו אותנו חזק
פיצה מרגריטה
כשאומרים פיצה מרגריטה, מתכוונים לכזאת: רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום|צילום: מתוך stockpilingmoms.com
פיצת עגבניות וגבינת עזים
ומתחילים להתקדם מעבר לפיצות הרגילות: פיצת עגבניות וגבינת עזים|צילום: מתוך indulgy.com
פיצת פלפלים ועגבניות
פיצת פלפלים חריפים ועגבניות|צילום: מתוך joanne-eatswellwithothers.com
פרסומת
פיצת אספרגוס
פיצת אספרגוס|צילום: מתוך simplebites.net
פיצת קישואים
פיצת קישואים|צילום: מתוך shecooksshegardens.com
פיצה תפוחי אדמה וגבינת עזים
פיצה עם גבינת עזים ותפוחי אדמה|צילום: מתוך nickyandmax.com
פיצה עם ביצת עין
פיצה עם ביצת עין
פרסומת
פיצת תותים, בזיליקום וחומץ בלסמי
וזה כבר ממש למתקדמים: פיצת תותים, בזיליקום וחומץ בלסמי|צילום: מתוך yummyfooddrink.com
פיצה נמתחת
או, חזרנו למשהו שאנחנו מכירים|צילום: מתוך sanctanimity.tumblr.com

ולא נשאיר אתכם בלי מתכון: פיצה ביתית כמו באיטליה

של אינס שילת (ואפיק גבאי), מהבלוג תיק אוכל

המרכיבים (ל-4 מנות):
לבצק:
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות:
3 עגבניות קלופות וקצוצות
5 שיני שום כתושות
צרור בזיליקום טרי
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש

להרכבה:
300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה
תוספות שאוהבים (פטריות, זיתים, גבינה מלוחה וכו')

מתכון לפיצה ביתית איטלקית
פיצה ביתית כמו באיטליה|צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
פרסומת



אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.

2. לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

3. אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

4. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב (או פשוט קטשופ), מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?