אוכל
אוכל
עוגיית בראוני

עוגת שכבות שוקולד וקרם

עוגת שוקולד הכי פשוטה להכנה, עם קרם וניל קליל וכיפי מפודינג ושמנת מתוקה. והעניין עם השכבות? לא נעים כמה שזה קל: אופים בנפרד, מרכיבים בנפרד ומוסיפים תלתלי שוקולד מלמעלה, כמו מקצוענים

|mako אוכל| פורסם09:58
עוגת שכבות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.5140reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • כוס סוכר חום
  • כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 1 כוסות ריויון
  • 2 כוסות קמח
  • כוס שוקולית לאפייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה

לקרם:

  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב

לקישוט:

  • תלתלי שוקולד (אותם מגלפים מחפיסת שוקולד מריר)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2בקערת המיקסר שמים חמאה, מלח ושני סוגי סוכר. מקציפים כ-3 דקות עד שהתערובת הופכת קרמית. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה ומערבבים להטמעה. מוסיפים ריוויון ומערבבים היטב.

3מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ושוקולית ומערבבים בעדינות.

4מחלקים את התערובת בין 3 תבניות קפיציות בקוטר 20 ס"מ, ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מתייצבות. מקררים את העוגות ומחלצים מהתבניות.

5לקרם: מקציפים ביחד פודינג, שמנת מתוקה וחלב עד שהופך לקרם יציב. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול.

6מניחים עוגה אחת, מזלפים עליה תלוליות מהקרם, מניחים מעליה עוגה נוספת, שוב מזלפים קרם, מניחים את העוגה האחרונה, מלמעלה מזלפים עוד מהקרם ומעל הכל מגרדים תלתלי שוקולד מריר.

בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל

>> איזה קינוח שוקולד אתם מעדיפים?השתתפו בסקר ותוכלו לזכות בפרסים

>> בפעם שעברה הכנו פנקייק שוקולד כיפי במיוחד
>> והנה 10 רעיונות לארוחות צהריים מזינות לילדים שלכם
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il