אוכל
אוכל
עוגיית בראוני

עוגת קרפים שוקולית‎ עם קרם וניל

כשראינו את התמונה הזאת נעתקה לנו לרגע הנשימה. קומות קומות של קרפים שוקולדיים וביניהם שכבה דקה של פודינג וניל - תגידו שזה לא הקינוח שהכי בעולם בא לכם עכשיו

|mako אוכל| פורסם06:56
עוגת קרפים שוקולית‎ (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.7506reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לקרפים:

  • 2 כוסות חלב
  • 4 ביצים
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 5 כפות שוקולית לאפייה
  • 2 כוסות קמח
  • שמן לשימון המחבת

למילוי:

  • 1 מכל שמנת להקצפה
  • כוס חלב
  • שקית פודינג וניל

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את כל חומרי הקרפים לתערובת אחידה ללא גושים (הכי טוב במיקסר).

2מחממים מחבת ומשמנים. יוצקים כשליש כוס מהבלילה ומניעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל שטחה.

3מטגנים עד שמופיעות בועות, כחצי דקה, ואז הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מוציאים לצלחת שטוחה וממשיכים כך עם כל הכמות.

4המילוי: מקציפים במיקסר שמנת, חלב ופודינג.

5מניחים קרפ אחד (חשוב שלא יהיה חם) בצלחת ומורחים עליו שכבה דקה של קרם. מניחים מעל קרפ נוסף, מורחים שוב בקרם וחוזר חלילה.

6הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ומשאירים קובייה אחת בצד. שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש, שופכים פנימה את קוביות השוקולד ומערבבים עד שנמס.

7שופכים את הציפוי על העוגה ומגרדים מלמעלה את קוביית השוקולד ששמרנו בצד.

בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל

>> איזה קינוח אתם מעדיפים? השתתפו בסקר ותוכלו לזכות בפרסים

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שבלול יפהפיות

>> בואו להשתתף במסיבת השוקולד שלנו, ותוכלו לזכות בפרסים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il