אוכל
אוכל
עוגות יום הולדת

פבלובה שוקולד

מצד אחד מדובר בעוגה הכי יפה ואצילית שאנחנו מכירים, מצד שני - כולם יודעים שאין חגיגה אמיתית בלי איזו נגיעה של שוקולד. מתכון שמשלב את הטוב מכל העולמות, וכל זה בטיפה יותר מחצי שעה של עבודה קלילה

|mako אוכל| פורסם09:48
פבלובה שוקו  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:3.526reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 5 חלבונים
  • 300 גרם סוכר (כוס וחצי)
  • 1/2 כוס שוקולית לאפייה

לקצפת:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 כפות שוקולית לאפייה

לקישוט:

  • פירות העונה

אופן ההכנה:

1מכניסים לקערה חלבונים וסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר שמלא במים בערך עד רבע גובהו ומחממים על אש בינונית (מה שנקרא בן מארי). מחממים תוך ערבוב מדי פעם כ-5 דקות עד שהתערובת חמימה למגע והסוכר שבפנים נמס.

2מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות. מוסיפים חצי כוס שוקולית לאפייה ומערבבים במרית ליצירת מראה משויש.

3מחממים תנור ל-120 מעלות. מכניסים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים 3 "תקליטים" בקוטר 20 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כשעתיים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

4מקציפים את שמנת לקצפת יציבה. מוסיפים 2 כפות שוקולית לאפייה ומערבבים.

5להרכבת העוגה: מניחים תקליט מרנג אחד על צלחת, עורמים מעליו קצפת, מפזרים מהפירות, מעל מניחים עוד תקליט, ושוב קצפת ופירות ושוב תקליט, קצפת ופירות.

בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל

>> בפעם שעברה הכנו פחזניות שוקולד קטנות וכובשות

>> והנה שמרים גבינה משגעת לקפה של אחרי החגים

תגיות:פבלובה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il