פבלובה שוקולדמצד אחד מדובר בעוגה הכי יפה ואצילית שאנחנו מכירים, מצד שני - כולם יודעים שאין חגיגה אמיתית בלי איזו נגיעה של שוקולד. מתכון שמשלב את הטוב מכל העולמות, וכל זה בטיפה יותר מחצי שעה של עבודה קלילה![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
המצרכים :
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכניסים לקערה חלבונים וסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר שמלא במים בערך עד רבע גובהו ומחממים על אש בינונית (מה שנקרא בן מארי). מחממים תוך ערבוב מדי פעם כ-5 דקות עד שהתערובת חמימה למגע והסוכר שבפנים נמס. 2מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות. מוסיפים חצי כוס שוקולית לאפייה ומערבבים במרית ליצירת מראה משויש. 3מחממים תנור ל-120 מעלות. מכניסים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים 3 "תקליטים" בקוטר 20 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כשעתיים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. 4מקציפים את שמנת לקצפת יציבה. מוסיפים 2 כפות שוקולית לאפייה ומערבבים. 5להרכבת העוגה: מניחים תקליט מרנג אחד על צלחת, עורמים מעליו קצפת, מפזרים מהפירות, מעל מניחים עוד תקליט, ושוב קצפת ופירות ושוב תקליט, קצפת ופירות. בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל >> בפעם שעברה הכנו פחזניות שוקולד קטנות וכובשותתגיות:פבלובה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |