אוכל
אוכל
פאדג' שוקולד - ההכנה

טראפלס שיש

טראפלס שוקולד חגיגיים בשני צבעים, שמכינים מ-4 מרכיבים בלבד: שוקולד מריר, שוקולד לבן, שמנת מתוקה וטיפה מלח. יותר פשוט מזה?

|mako אוכל| פורסם10:01
טראפלס שיש (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:3.872reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

1ממסים במיקרוגל בקערית שטוחה יחסית את השוקולד הלבן עם שתי כפות מהשמנת המתוקה וקמצוץ מלח. עוצרים כל 30 שניות ומערבבים. כאשר רוב השוקולד נמס, מפסיקים לחמם ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה.

2חוזרים על הפעולה בקערית נפרדת עם השוקולד המריר, שארית השמנת וקמצוץ מלח.

3יוצקים את השוקולד המריר אל מרכז השוקולד הלבן. מעבירים ידית של כף בשוקולד בכמה תנועות עגולות בין הצבעים (כמו ציור של פרח). לא מערבבים יותר.

4יוצקים את התערובת בפיזור אקראי לתבנית בגודל 18*20 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד. מעבירים למקרר ללילה או למקפיא לשלוש שעות.

5בעזרת כפית נוטלים גושים מהתערובת ומגלגלים מעט בין הידיים ליצירת כדורים. יש לעבוד בסביבה קרה, וכדאי לגלגל כמה שפחות כדי לא להמיס את הטראפלס ולא "ללכלך" את דוגמת השיש. מאכסנים במקרר בכלי אטום.

* לטראפלס מעוצבים בצורות: יוצקים את התערובת בעזרת כפית לשקעים בתבנית סיליקון ומקפיאים שלוש שעות לפני שמחלצים מהתבנית. יש להשתמש בתבנית רכה המיועדת לאפייה או לשוקולד ולא בתבנית לקוביות קרח (החילוץ ממנה יהיה קשה יותר).

עוד מתכוני שוקולד שווים:

נקניק שוקולד משודרג

שמרים שוקולד של מיקי שמו

משקה השוקולד המושלם

אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il