
רוגלך שוקולד של מיקי שמולהכין רוגלך בבית? כיף עצום! תנו למיקי שמו ללמד אתכם איך עושים זה, ותראו שלא תוכלו להפסיק |
המצרכים (40 מנות):לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה למשך דקה. 2מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון, ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. 3מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת, ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. 4מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת. 5מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר לחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף. 6מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 7ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את המלבן על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. 8מורחים את כל הבצק בממרח שוקולד, ומפזרים עוגיות וקורנפלור רק על מחצית ממנו. מקפלים את מחצית הבצק ללא העוגיות על המחצית עם העוגיות לצורה של ספר. 9חוצים את הבצק בעזרת סכין חד וחלק לשני מלבנים צרים, וחותכים כל מלבן ל-15 משולשים. 10מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ, לקבלת צורה של קרואסון קטן. 11מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף. 12מחממים תנור ל-180 מעלות. 13מברישים בביצה, ואופים 20-15 דקות עד להזהבה קלה. 14זורים אבקת סוכר או מברישים בסירופ סוכר כשהרוגלך חמימים. אוכלים עוד באותו יום ולמחרת, או שומרים במקפיא ומחממים (נשמר בפריזר עד שבועיים בכלי אטום). ניתן גם להקפיא את הרוגלך עוד לפני האפייה, ולשמור עד חמישה ימים במקפיא. סודות להצלחה: * אם הבצק שהה לילה במקרר, יש להוציא אותו 30-20 דקות לפני העבודה, כדי שיתרכך מעט. * מלית השוקולד חייבת להיות רכה ונוחה לעבודה, על מנת שתימרח היטב ולא תקרע את הבצק. לכן עובדים עם מלית בטמפרטורת החדר ולא קרה מהמקרר. *את העוגיות או הביסקוויטים טוחנים דק מאוד, כדי שיספגו את הנוזלים המופרשים מממרח השוקולד במהלך האפייה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |