
המצרכים :לתבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2משמנים את התבנית בחמאה ומניחים עליה נייר אפייה ששוליו יוצאים מהתבנית ברוחב 5 ס"מ. 3שופכים לקערה חסינת חום את החמאה, השוקולד והקקאו. 4מרתיחים מים בסיר. כשהם מגיעים לרתיחה מניחים מעל הסיר את הקערה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה של כל החומרים. 5מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד. 6מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל בעזרת מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה, למשך 4 דקות בערך. 7מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב עד שנטמעת היטב. 8שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו (אל תחכו שהקיסם יצא יבש). 9מוציאים את התבנית מהתנור ומצצנים באופן מוחלט על רשת. * ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים. שאלות תשובותיצאה לי עוגת שוקולד רגילה, למה? בבראוניז זמן האפייה הוא קריטי. אם אופים אותם אפילו דקה-שתיים יותר מדי - הם מתייבשים והופכים לסתם עוגת שוקולד. בפעם הבאה בדקו אותם עם קיסם כבר אחרי 15 דקות. הוא צריך לצאת עם פירורים לחים ולא יבש. אפשר לאחסן במקרר? כמה זמן? אפשר. במקרר הבראוניז יישמרו כשבוע. אפשר להפחית בכמות הסוכר? אנחנו בעד להיצמד למתכון, אבל יש גולשים שמספרים שהכינו את הבראוניז עם שני שליש ואפילו חצי מכמות הסוכר והם יצאו מוצלחים. אפשר להמס את השוקולד והחמאה במיקרו? כן. מחממים בכל פעם 30 שניות, ומערבבים. במה ממירים את החמאה לגרסה פרווה? אפשר להמיר את החמאה ב-76 גרם שמן קוקוס. אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר? כן, אבל במקרה כזה כדאי להפחית מעט סוכר כי שוקולד חלב הוא מתוק יותר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |