אוכל
אוכל

פסטה עם רצועות עוף ואפונה

פסטה עם רצועות עוף ברוטב פסטו, עגבניות לחות ואפונה, שכל כולה מוכנה בחצי שעה הודות לטיפ מעולה - את האפונה חולטים ביחד עם הפסטה וחוסכים זמן ועבודה. מנה צבעונית, טעימה, קלילה ומשמחת

|mako אוכל| פורסם07:03
פסטה עם רצועות עוף (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.345reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 250 גרם פסטה קצרה
  • 2 כוסות אפונה מוקפאת
  • 2-3 כפות שמן
  • 5 שיני שום, כתושות
  • חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות
  • רבע כוס עגבניות לחות (להשיג ברשתות השיווק) חתוכות לרצועות
  • מלח
  • פלפל שחור

לפסטו:

  • צרור עלי בזיליקום
  • חופן צנוברים או אגוזי מלך
  • שן שום
  • מלח
  • שמן זית

להגשה:

  • עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה עד לרמת אל דנטה. מוסיפים את האפונה לסיר דקה-שתיים לפני סיום הבישול. מסננים, ושומרים כשליש כוס מהנוזלים.

2טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת ממרח.

3במחבת עם שמן מטגנים קלות את השום (נזהרים שלא יישרף) ומוסיפים בסבבים את רצועות העוף. מטגנים עד שהעוף משנה את צבעו.

4מוסיפים 2-3 כפות גדושות פסטו, ומערבבים היטב כך שכל הנתחים יספגו מטעמו.

5מוסיפים את האפונה החלוטה, עגבניות לחות ופסטה ומעט ממי הבישול של הפסטה. מערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש ומגישים עם עלי בזיליקום טריים.

>> בשבוע שעבר הכנו דפי אורז עם עוף וירקות

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנהמתכונים לראש השנה

תגיות:פסטהעוף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il