אוכל
אוכל

סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניות

חשבתם פעם להכין סינייה מקבנוס ותפוחי אדמה? כן כן, עם כל הטחינה האפויה, העגבניות והכיף - אבל בלי בשר טחון ובוג'ראס. האמת היא שגם אנחנו לא חשבנו על זה, אבל היום בערב אנחנו הכי הולכים לנסות

|עוף טוב| פורסם14:50
סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניות  (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
צילום: דן פרץ, עוף טוב
Rating:4.226reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן זית
  • 6-8 נקניקי קבנוס מופחת שומן רווי (סה"כ 240 גרם)
  • 3 כפות אריסה
  • 4 עגבניות
  • כוס טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון
  • כוס ורבע מים
  • מלח ים
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שסכין ננעץ בהם בקלות אבל הם עדיין לא רכים מדי (בערך 30 דקות אחרי הרתיחה). מצננים מעט וקולפים.

2פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי סנטימטר, משמנים תבנית מתכת בשמן הזית ומסדרים בה את הפרוסות, זו לצד זו.

3חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי סנטימטר ומסדרים ליד ומעל תפוחי האדמה בשכבה אחידה. מורחים מלמעלה מעט מהאריסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהקבנוס מזהיב מעט.

4בינתיים פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מוציאים את התבנית מהתנור, מסדרים מעל את העגבניות ומחזירים לתנור לכ-10 דקות נוספות.

5מכינים טחינה דלילה: מעבירים את הטחינה ומיץ הלימון לקערת ערבוב ומוסיפים את המים. מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

6מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהטחינה מזהיבה ונסדקת מעט. מגישים עם פיתה טרייה וסלט טרי.

>> בשבוע שעבר הכנו פאי רועים עם כרובית!

> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il