
סינייה קבנוס עם טחינה ועגבניותחשבתם פעם להכין סינייה מקבנוס ותפוחי אדמה? כן כן, עם כל הטחינה האפויה, העגבניות והכיף - אבל בלי בשר טחון ובוג'ראס. האמת היא שגם אנחנו לא חשבנו על זה, אבל היום בערב אנחנו הכי הולכים לנסות|עוף טוב| פורסם16/08/1614:50 ![]() צילום: דן פרץ, עוף טוב |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שסכין ננעץ בהם בקלות אבל הם עדיין לא רכים מדי (בערך 30 דקות אחרי הרתיחה). מצננים מעט וקולפים. 2פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי סנטימטר, משמנים תבנית מתכת בשמן הזית ומסדרים בה את הפרוסות, זו לצד זו. 3חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי סנטימטר ומסדרים ליד ומעל תפוחי האדמה בשכבה אחידה. מורחים מלמעלה מעט מהאריסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהקבנוס מזהיב מעט. 4בינתיים פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מוציאים את התבנית מהתנור, מסדרים מעל את העגבניות ומחזירים לתנור לכ-10 דקות נוספות. 5מכינים טחינה דלילה: מעבירים את הטחינה ומיץ הלימון לקערת ערבוב ומוסיפים את המים. מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. 6מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים מעל את הטחינה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהטחינה מזהיבה ונסדקת מעט. מגישים עם פיתה טרייה וסלט טרי. >> בשבוע שעבר הכנו פאי רועים עם כרובית! > על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |