
קציצות עוף ופטוצ'יני בשום ולימוןקציצות עוף לא תמיד חייבות להיות בנאליות וצפויות, עובדה: קצת לימון ושום, כמה עשבי תיבול טריים, ופסטה איכותית, והנה יש לכם מנה משביעה וצבעונית, שתשמח כל אחד ואחת|עוף טוב| פורסם08/06/1610:17 ![]() צילום: דן פרץ, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):לקציצות:
לפסטה:
אופן ההכנה:1מכינים את הקציצות: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מסירים מן האש ומצננים. 2מניחים את הפרגית הטחונה בקערה גדולה, ומוסיפים את הביצה, פירורי הלחם והפטרוזיליה. מעבירים את הבצל המטוגן, יחד עם השמן שבו טוגן, אל הקערה, ולשים הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל שחור, ולשים עוד מעט. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומקררים במקרר למשך שעה. 3מחממים בסיר קטן שמן לטיגון. קורצים מן התערובת קציצות בגודל אגוז, זהות בגודלן, מטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה, ומניחים אותן בצד לקירור על נייר סופג. 4מחממים את השמן בסיר רחב. פורסים דק את הכרישה, ומטגנים אותה קלות עד שהפרוסות הופכות לשקופות. 5פורסים את שיני השום, מוסיפים אל השמן, ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה. 6שוטפים היטב את הלימונים, וקוצצים אותם דק עם הקליפה. נפטרים מהגרעינים, ומוסיפים את הלימונים הקצוצים והמיץ שניגר מהם אל המחבת. 7מוסיפים את הפטרוזיליה ועלי התימין. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות על אש בינונית. 8מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות, עד שהטעמים יתאחדו. 9מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים, שמן ומלח עד לדרגת אל דנטה. מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים אל הסיר. מערבבים היטב עם הקציצות, ומעבירים לצלחת הגשה. >> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |