אוכל
אוכל

שישליק פרגיות בשום, נענע וסומאק

מבין כל שיפודי העולם אנחנו חייבים להודות ששיפוד פרגית הוא זה האהוב העלינו ביותר. בין שלל הוויראציות שיש לו, זו כבשה אותנו במיוחד עם הטאץ' הקיצי והחמצמץ של הנענע והסומאק

|עוף טוב| פורסם07:20
שישליק פרגיות בשום, נענע וסומאק (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
צילום: דן פרץ, עוף טוב
Rating:4.557reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 ק"ג פרגיות (ירך עוף מפורקת)
  • שיניים קלופות מראש שום שלם
  • 8 גבעולי נענע
  • 1 כף גדושה של סומאק
  • מיץ מ-2 לימונים
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1קוצצים דק את שיני השום ומעבירים לקערה. מפרידים את עלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם הסומאק. יוצקים על הכל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

2חותכים את הפרגיות לנתחים בגודל אחיד ונפטרים מעודפי השומן והגידים. מעבירים את הנתחים אל המשרה ומעסים אותם בעזרת הידיים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה עם עדיפות ללילה שלם.

3משחילים את הנתחים על גבי שיפודים וצולים על גריל פחמים או על מחבת פסים על הגז. מגישים עם עגבניות צלויות, טחינה מעולה ופיתה.

>> בשבוע שעבר הכנו מעקוד עוף טוניסאי

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il