אוכל
אוכל

חזה עוף בקרמל סויה וחמאת בוטנים

כשהמטבח הישראלי פוגש את המטבח האסייתי, נוצרת מנה חדשה בטעם בינלאומי!

|עוף טוב| פורסם10:07
חזה עוף בקרמל סויה וחמאת בוטנים (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
צילום: דן פרץ, עוף טוב
Rating:4.225reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • ½ כוס (120 מ"ל) רוטב סויה
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • ½ כוס חמאת בוטנים
  • ½ כוס חלב קוקוס
  • ¼ כוס שמן תירס
  • 1 כפית אבקת צ'ילי מתוק
  • 2 חזות עוף שלמים טריים, נקיים מגידים וחצויים לשתי אונות כל אחד

אופן ההכנה:

1להכנת קרמל הסויה: יוצקים את הסויה ואת הסוכר לסיר ומבשלים אותם יחד על אש בינונית עד שהסוכר נמס. ממשיכים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש.

2להכנת רוטב חמאת הבוטנים: מערבבים יחד את חמאת הבוטנים וחלב הקוקוס בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד.

3מחממים בסיר נוסף את השמן והצ'ילי תוך כדי ערבוב רק עד שמתקבל שמן בגוון אדמדם בוהק. מסירים מהאש ומורחים על נתחי החזה מכל הצדדים.

4ניתן לצלות את העוף בתנור או על-גבי מחבת פסים. בתנור: מחממים תנור ל-210 מעלות. מניחים את הנתחים על גבי רשת ומכניסים לתנור, עם תבנית מתחת לרשת. צולים כ-10 דקות מכל צד עד שהם מקבלים צבע זהוב ומצודד.על מחבת פסים: מלהיטים את המחבת ללא שמן על אש גבוהה ומניחים עליה את נתחי העוף. צולים כ-5 דקות עד שמתקבלים סימני חריכה יפים, הופכים וצולים מן הצד השני כ-5 דקות נוספות.

5בינתיים מחממים במחבת רחבה ½ כוס מרוטב חמאת הבוטנים עם 2 כפות מקרמל הסויה. מערבבים היטב על להבה נמוכה עד שהרוטב חמים. מוציאים את הנתחים מן התנור ומעבירים לרוטב. הופכים אותם בתוך הרוטב פעם ופעמיים ומגישים מיד, עם הרבה רוטב ועם אורז לבן או סלט מלפפונים וכוסברה רענן.

צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!

סטיילינג: נורית קריב.

ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 860 קלוריותחלבון: 59 גרםפחמימות: 39 גרםסיבים תזונתיים: 2 גרםשומן: 52 גרםמתוכו שומן רווי: 16 גרםכולסטרול: 160 מ"ג

מוצר חזה עוף צלוי בעוף טוב

>> קציצות עם חצילים
>> קיש סלק ופטה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il