
קדירת שוקי עוף בירקות שורשהוספת ירקות שורש לקדירה היא דרך מעולה לגרום לילדים ליהנות מירקות, ולסיים מהצלחת בלי לעשות בעיות! מבחר ירקות השורש יכול להשתנות בהתאם לעונה ולמצאי בשוק|עוף טוב| פורסם04/01/2207:00 ![]() צילום: דן פרץ, עוף טוב |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה בסיר כבד ורחב או בכלי חרס שאפשר להניח על האש. מייבשים היטב את שוקי העוף בעזרת מגבת, מקמחים ומנערים את עודפי הקמח. מכניסים את השוקיים לשמן, מטגנים היטב להשחמה ומוציאים. 2קולפים ושוטפים את הירקות הזקוקים לקילוף. מותירים את ראשי השום שלמים וקוטמים בסכין חדה את ראשיהם כך שהשיניים ייחשפו. את הצנון ואת הגזר אין צורך לקלף, אפשר רק לקרצף היטב את הקליפה. את הירקות הגדולים חותכים לחצאים או לרבעים (לא יותר) ואת הקטנים והיפים מותירים שלמים (גזר, שורש פטרוזיליה). 3מוסיפים לסיר את הבצל, את השומר ואת השום. מטגנים עד להזהבה תוך קרצוף תחתית הסיר. מוסיפים את שורשי הפטרוזיליה ואת ראשי הסלרי ובעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר. מוסיפים את הגזרים, את פלחי הצנון, את הקולרבי ואת הלפת, וממשיכים לערבב עד שכל הירקות מקבלים "כוויות" זהובות. 4מחזירים את שוקי העוף לסיר, מוסיפים את היין ואת גבעולי הסלרי והפטרוזיליה, התימין, האזוב, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים במלח ובפלפל שחור. 5מביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית, ואחר כך מנמיכים לאש קטנה ומבשלים בסיר מכוסה כשעתיים בבעבוע עדין ביותר. 6טועמים את הציר ומתקנים תיבול. 7מניחים את הסיר במרכז השולחן עם כף גדולה, שתוכל לאסוף גם את הרוטב, ומוזגים כוס יין אדום וטוב. צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים! סטיילינג: נורית קריב. ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 497 קלוריותחלבון: 31 גרםפחמימות: 28 גרםסיבים תזונתיים: 8 גרםשומן: 29 גרםמתוכו שומן רווי: 4 גרםכולסטרול: 135 מ"ג ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |