
כריך סלמי איטלקי חם בלחמניית זיתיםתשכחו מכל מה שחשבתם על כריך הסלמי הנדוש שהיו אורזים לכם לבית הספר בצעירותכם, ותעשו מקום בבטן ובתיק לסנדוויץ' הבא שלכם. עם לחם זיתים שאפיתם מאפס וחרדל איכותי, נראה לנו שיש לנו כאן מנצח|עוף טוב| פורסם03/08/1607:13 ![]() צילום: דן פרץ, mako אוכל |
המצרכים :ללחמניות:
למילוי:
אופן ההכנה:1שמים את המלח בתחתית קערת המיקסר ומנפים את הקמח מעליו. מעליהם מפזרים את הסוכר והשמרים. יוצקים כוס מים פושרים לקערה ומתחילים בפעולת הערבול בעזרת וו הלישה. 2מוסיפים את החלמונים והשמן וממשיכים ללוש כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הזיתים ועוד קצת מים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, רך מאוד אך לא דביק (אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים). 3מוציאים את הבצק ללישה ידנית על גבי משטח מקומח עד ליצירת מרקם אחיד ונוח לעבודה. 4יוצרים מהבצק כדור גדול ומעבירים חזרה לקערה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 5אחרי תפיחת הבצק "מפילים" אותו על ידי נעיצת אצבעות במרכזו, ולשים כדקה עד להוצאת כל האוויר. מרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר וחצי וקורצים ממנו (בעזרת כוס רחבה או טבעת ייעודית) כ-8-10 דיסקיות בקוטר 8 ס"מ. 6מסדרים את הדיסקיות על גבי נייר אפייה בתבנית רחבה (חשוב להקפיד ולהשאיר רווח ביניהן), ומכסים בשקית ניילון גדולה או מגבת לחה להתפחה נוספת של כחצי שעה. 7מחממים תנור ל-200 מעלות. 8טורפים ביצה ומברישים את הלחמניות התפוחות בחלקן העליון בלבד, מבלי לזלוג לצדדים (נזילות לצדדים יקשו על הלחמניות להתרומם בתנור בצורה אחידה). 9אופים את הלחמניות במרכז התנור כ-25 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב והלחמניות תפוחות ואווריריות. מוציאים מהתנור ומצננים. 10מרכיבים את הכריך: מסדרים על צלחת 5 פרוסות סלמי איטלקי רחבות בצורת מניפה עגולה בה כל פרוסה חופפת את השנייה ומעט בולטת החוצה. 11מחממים מחבת ברזל כבדה על אש בינונית. כשהמחבת חמה, צורבים את מניפת הסלמי ללא שמן ומניחים לנקניק להיצרב היטב. הופכים את המניפה בזהירות וצורבים גם את צדה השני. בינתיים מחממים מחבת ברזל נוספת על הכירה השנייה. 12חותכים את הלחמנייה לרוחבה ומורחים חרדל בנדיבות על שני הצדדים. מסדרים במרכז הלחמנייה את מניפת הסלמי, כך שיישארו שוליים של לחמנייה מרוחים בחרדל. 13סוגרים את הלחמנייה ומחזירים למחבת בה טוגנה המניפה. מניחים מעל הלחמנייה את תחתית המחבת השנייה שחוממה מראש ליצירת אפקט של טוסטר חם וכבד. צורבים את הלחמנייה היטב, הופכים פעם אחת ומגישים חם, עטוף בנייר פרגמט, עם מלפפון כבוש. >> בשבוע שעבר הכנו שישיליק פרגית בשום, נענע וסומאק >> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |